Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Veselý po stříbru na ME bojuje v Curychu i o triumf v Diamantové lize

Curych - Podruhé v krátkém sledu bude oštěpař Vítězslav Veselý čelit krátkému rozběhu na stadionu v Curychu. Po nedávném atletickém mistrovství Evropy, kdy vydřel na proslulém Letzigrundu stříbrnou medaili, ho čeká ve čtvrtek boj o třetí celkový triumf za sebou v Diamantové lize. Lukrativní seriál má před prvním z finálových mítinků jen dva již jisté vítěze - diskařku Sandru Perkovičovou z Chorvatska a Američana LaShawna Merritta v běhu na 400 metrů. Přímý přenos sledujte od 20:00 na našem webu.

Veselý nebude mít při útoku na hattrick snadnou úlohu. Byť na začátku sezony podával výborné výkony, v Curychu na ME se mu podařil jediný pokus a při posledním startu v Diamantové lize byl ve Stockholmu poslední za hod hluboko pod 80 m. V průběžném hodnocení má osm bodů stejně jako Fin Tero Pitkämäki i vedoucí Egypťan Ihab Abdelrahman.

Pokud chce Veselý celkově vyhrát bez ohledu na výsledky ostatních, musí být v Curychu nejlepší. Totéž platí v případě Abdelrahmana, Pitkämäkiho, ale také Němce Thomase Röhlera, který získal sedm bodů, i mistra Evropy Anttiho Ruuskanena z Finska, jenž má čtyři body a v posledních dvou týdnech hodil dvakrát za 87 m. "Ten krátký rozběh mi dělá starosti, navíc se nejspíš bude házet z druhé strany než na ME, kde to je ještě kratší," podotkl Veselý.

Čtrnáct disciplín není rozhodnutých i proto, že ve finále se rozdává dvojnásobný počet bodů - za první místo osm, za druhé čtyři a za třetí dva. Tahákem bude i závod mužů na 100 metrů, který sice v Curychu není zařazen do programu Diamantové ligy, ale nastoupí v něm Američan Tyson Gay a Jamajčan Asafa Powell, jenž se po dopingovém trestu dostává v závěru sezony do dobré formy.

Poslední závod letošního ročníku Diamantové ligy je na programu příští pátek v Bruselu, kde bude o třetí celkové vítězství v seriálu bojovat oštěpařka Barbora Špotáková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články