Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vadlejcha po stříbrném ME čeká v Lausanne souboj s olympijským vítězem Čoprou

Pět dní po zisku stříbrné medaile na mistrovství Evropy bude oštěpař Jakub Vadlejch házet na mítinku Diamantové ligy v Lausanne. Ve Švýcarsku se utká mimo jiné s olympijským šampionem Níradžem Čoprou, který se vrací po zranění ze stříbrného světového šampionátu v Eugene. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jakub Vadlejch
zdroj: Reuters autor: Brian Snyder

Čopra v červenci na MS porazil Vadlejcha o čtyři centimetry a odsunul ho na bronzovou příčku. Český a indický reprezentant budou největšími favority oštěpařské soutěže v Lausanne.

Vadlejchův přemožitel z Mnichova Julian Weber v Lausanne závodit nebude, naopak se představí bronzový medailista z ME Lassi Etelätalo.

Stříbrný olympijský medailista Vadlejch v letošním ročníku Diamantové ligy nasbíral při třech startech dvě umístění na stupních vítězů, byl druhý po devadesátimetrovém pokusu v Dauhá a vyhrál v Chorzówě.

Všechny tři jamajské medailistky z mistrovství světa budou závodit na ženské stovce. Největší favoritkou je mistryně světa Shelly-Ann Fraserová-Pryceová, která je výkonem 10,62 z Monaka v čele letošních světových tabulek. Celkem má na kontě sedm nejlepších letošních časů a na stovce je letos neporažená.

Krátké překážky nabídnou souboj mezi Tobi Amusanovou z Nigérie, která v semifinále mistrovství světa na cestě k titulu zaběhla světový rekord 12,12 sekundy, a olympijskou šampionkou Jasmine Camachovou-Quinnovou z Portorika.

Ta je zatím v této disciplíně nejúspěšnější běžkyní sezony na diamantových mítincích. S Amusanovou se na Diamatové lize utkala jen ve Stockholmu, kde vyhrála.

Ve skoku do výšky může na první letošní výhru v Diamantové lize útočit olympijský vítěz a čerstvý evropský šampion Gianmarco Tamberi. Znovu se utká s druhým zlatým hrdinou olympijské soutěže v Tokiu a trojnásobným mistrem světa Mutazem Issou Baršimem.

Evropskou královnu čtvrtkařských disciplín Femke Bolovou, která v Mnichově vyhrála hladkou čtvrtku, závod na 400 metrů překážek i zlato s nizozemskou štafetou, čeká boj o čtvrtou výhru na dlouhých překážkách v letošním ročníku Diamantové ligy.

Dvaadvacetiletá evropská rekordmanka, která v této sezoně prohrála jen se Sydney McLaughlinovou při jejím fantastickém světovém rekordu na mistrovství světa, se utká s další silnou Američankou Dalilah Muhammadovou, bronzovou ženou letošního MS a někdejší mistryní světa a olympijskou vítězkou.

Diamantové disciplíny v Lausanne začnou v 18:20 mužským trojskokem. Soutěž oštěpařů je naplánovaná od 19:30, hlavní dvouhodinový blok od 20:04.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články