Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vadlejch usiluje o celkové prvenství, představí se i Kudlička či Hrubá

Curych - Oštěpař Jakub Vadlejch bude dnes na mítinku v Curychu usilovat o celkové vítězství v Diamantové lize. Po červencovém triumfu z Londýna a týden starém prvenství z Paříže je v průběžném pořadí druhý. Na vedoucího Němce Thomase Röhlera ztrácí čtyři body. Přímý přenos z Diamantové ligy sledujte na ČT sport a na našem webu od 20:00.

Jakub Vadlejch
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Vadlejch má po olympijských hrách, kde skončil osmý, dobrou formu. V Paříži si vylepšil osobní rekord na 88,02 metru a porazil i Röhlera. Vyhrát celkové hodnocení Diamantové ligy se z českých atletů povedlo jen oštěpařům Barboře Špotákové a Vítězslavu Veselému a překážkářce Zuzaně Hejnové.

Na tradiční Weltklasse v Curychu se představí i tyčkař Jan Kudlička, který skončil v Paříži třetí, a výškařka Michaela Hrubá. V doprovodných závodech bude startovat několik mladých českých atletů.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na Diamantovou ligu v Curychu

Mítink zahájila už včera soutěž ve skoku o tyči v hale vlakového nádraží. Výkonem 451 centimetrů obsadila Jiřina Ptáčníková čtvrté místo. České reprezentantce na třetí Řekyni Stefanidiovou chybělo 20 centimetrů. Zvítězila Britka Bradshawová výkonem 476 centimetrů. Stejnou výšku zvládla rovněž Američanka Morrisová, která však potřebovala v soutěži více pokusů a skončila druhá.

Výsledky atletické Diamantové ligy v Curychu

Tyč žen: 1. Bradshawová (Brit.) 476, 2. Morrisová (USA) 476, 3. Stefanidiová (Řec.) 471, 4. Ptáčníková (ČR) 451.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články