Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Oslu se představí rekordmani Warholm nebo Alekna, domácímu publiku se ukáže i Jakob Ingebrigtsen

Mítink Diamantové ligy v Oslu tentokráte bude bez české účasti. Zajímavých soubojů na oválu i v technických disciplínách je ovšem dost a dost. V běhu na 400 metrů překážek nastoupí světový rekordman Karsten Warholm. Olympijský vítěz se na domácí půdě utká mimo jiné s Brazilcem Alisonem dos Santosem, jenž zvítězil v rychlém čase 46,86 sekundy na mítinku Diamantové ligy v Dauhá. Další domácí hvězdou je olympijský vítěz na 1500 metrů Jakob Ingebrigtsen. Startovní listině v silně obsazené diskařské soutěži vévodí světový rekordman Mykolas Alekna z Litvy. Přímý přenos vysílá od 20:00 ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
V Oslu se na Diamantové lize představí i domácí fenomén Ingebrigtsen

Warholm má na Oslo skvělé vzpomínky z olympijské sezony 2021, kdy zde posunul světový rekord na 46,70. Pak ho na hrách v Tokiu vylepšil na současných 45,94. Minulý týden běžel v Bergenu závod na 300 metrů překážek v čase 33,38 sekundy, což je jen o dvě setiny pomalejší výkon než jeho tři roky staré historické maximum. Naznačuje to, že by mohl mít podobnou formu jako v minulé olympijské sezoně.

Na čtyřsetmetrové trati s překážkami se ale trojnásobný mistr světa Warholm představí poprvé od loňského finále Diamantové ligy, kde skončil druhý. Vedle dos Santose, světového šampiona z roku 2022, bude jeho soupeřem také stříbrný medailista z loňského MS Kyron McMaster.

Po druhém místě na míli v Eugene čeká další start v Diamantové lize Jakoba Ingebrigtsena. Na patnáctistovce se úřadující šampion Diamantové ligy utká mimo jiné s krajanem Narvem Giljem Nordasem, třetím mužem loňského MS, a světovým šampionem z roku 2019 Timothym Cheruiyotem z Keni.

Zajímavá klání slibuje mužská stovka nebo ženská čtvrtka

Z úterní Zlaté tretry, kde se podělil o třetí příčku, zamířil do Osla olympijský vítěz v běhu na 100 metrů Marcell Jacobs. Italský sprinter svede souboj se dvěma vítězi letošních diamantových mítinků, Jihoafričanem Akanim Simbinem a Emmanuelem Esemem z Kamerunu.

Ženská čtvrtka uvidí soupeření dvojnásobné mistryně světa Marileidy Paulinové z Dominikánské republiky s bronzovou medailistkou z MS Sadou Williamsovou a halovou vicemistryní světa Lieke Klaverovou. V mužském závodě na 400 metrů se představí mimo jiné mnohonásobný medailista z vrcholných globálních akcí Kirani James a vicemistr světa Matthew Hudson-Smith.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články