Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Lausanne se se světovou konkurencí poměří Hejnová a Špotáková

Na Diamantové lize v Lausanne se představí dvě české mistryně světa. Překážkářka Zuzana Hejnová a oštěpařka Barbora Špotáková se pokusí vylepšit letošní nejlepší výkony. Na začátku června v Římě se vedlo lépe Hejnové, jež v konkurenci silných Američanek vybojovala třetí místo v dosavadním letošním maximu 54,82 sekundy. Špotáková byla sedmá a jejím nejlepším výkonem roku zatím zůstává hod z prvního závodu po mateřské pauze v Kolíně 63,85 metru. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:00.

Barbora Špotáková
zdroj: Reuters autor: CIRO DE LUCA

Dvojnásobnou světovou šampionku Hejnovou, která ve zbylých letošních startech ovládla překážkářskou čtvrtku na Memoriálu Josefa Odložila v Praze a na mítinku v Kodani, čeká souboj mimo jiné se čtveřicí amerických soupeřek.

Na startu přitom bude jen jedna její přemožitelka z Říma Shamier Littleová, vedoucí žena letošních tabulek a vítězka úvodních dvou závodů seriálu Dalilah Muhammadová nepoběží. Stejně tak bude chybět i autorka druhého času tohoto roku a vítězka předchozího mítinku v Oslu Sydney McLaughlinová.

Z aktérek pátečního závodu rychleji než Hejnová letos běžela vedle Littleové (54,40) už jen Ashley Spencerová, bronzová olympijská medailistka z Ria (54,49). Kvarteto Američanek doplňují úřadující mistryně světa Kori Carterová a Cassandra Tateová, domácí nadějí v závodě bude evropská šampionka Léa Sprungerová.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Také ve startovní listině oštěpařek chybí první dvě ženy letošních tabulek. Dvojku Nikolu Ogrodníkovou do závodu nepustí potíže s kyčlí a se zády, nepřihlásila se ani vítězka dvou dosavadních diamantových závodů Číňanka Lu Chuej-chuej, jež už má jistotu startu ve finále seriálu.

S nejlepším letošním výkonem se představí exmistryně Evropy Taťjana Chaladovičová z Běloruska (67,22), dál než světová rekordmanka Špotáková v tomto roce hodilo dalších šest přihlášených soupeřek.

Ženský oštěp začne v 19:00 a bude první diamantovou disciplínou z celkových čtrnácti v téměř tříhodinovém nabitém programu. Start ženské čtvrtky překážek je naplánován na 21:23.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články