Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Švábíková byla na Diamantové lize v Curychu šestá. Duplantis předběhl Warholma

O šesté místo se podělila tyčkařka Amálie Švábíková na mítinku Diamantové ligy. V soutěži, která probíhala na hlavním nádraží v Curychu, přeskočila 452 centimetrů, ale přes 467 už se nedostala. Vyhrála olympijská šampionka Nina Kennedyová z Austrálie výkonem 487 centimetrů.

Amálie Švábíková
zdroj: Reuters autor: Stephanie Lecocq

Česká rekordmanka Švábíková, jejímž maximem v elitním atletickém seriálu je páteční páté místo z Říma, napoprvé zvládla základní výšku 437 i laťku o patnáct centimetrů výše. Po dalším zvýšení přišly tři nezdary. Se stejnou bilancí jako domácí Švýcarka Pascale Stöcklinová se v desetičlenném startovním poli zařadila na šestou pozici.

Ve středu se ještě na Letzigrundu uskutečnil souboj světových rekordmanů Karstena Warholma a Armanda Duplantise v běhu na 100 metrů. Rovinku zvládl rychleji tyčkařský král Duplantis, který lépe odstartoval a nepustil dotírajícího Warholma před sebe. Stovku zvládl za 10,37 sekundy, nejrychlejší běžec historie na 400 metrů překážek Warholm byl o rovnou desetinu sekundy pomalejší.

Hlavní program mítinku Diamantové ligy v Curychu, v němž se představí koulař Tomáš Staněk a dálkař Radek Juška, je naplánovaný na čtvrtek. Nor Warholm, který prohrál exhibiční stovku, na něm bude muset závodit ve švédském reprezentačním dresu. Byla to součást sázky, kterou se švédským reprezentantem Duplantisem před soubojem na sto metrů uzavřeli.

Mítink atletické Diamantové ligy v Curychu:

Ženy:

Tyč: 1 Kennedyová (Austr.) 487, 2. Newmanová (Kan.), 3. Moonová (USA) obě 482, ...6. mj. Švábíková (ČR) 452.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články