Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Start Diamantové ligy se odkládá, v Oslu chystají neobvyklou exhibici

Diamantová liga jen tak nezačne. Na dosud neurčené pozdější datum byly odloženy mítinky v americkém Eugene (7. června) a Paříži (13. června). Další mítink prestižního seriálu v Oslu se bude konat v původním termínu 11. června, ale v exhibičním formátu za dodržení norských opatření proti šíření nemoci COVID-19.

Mondo Duplantis
zdroj: ČTK/PA autor: Ian Rutherford

Organizátoři tradičních Bislett Games překřtili svou akci na Impossible Games a chtějí navzdory pravidlům o omezení sociálního kontaktu nabídnout pestrý hodinu trvající program.

V něm by se například měl hvězdný domácí běžec Karsten Warholm pokusit o překonání rekordu na neobvyklé trati 300 m překážek. Mělo by také dojít na duel na dálku mezi světovým rekordmanem v tyčce Armandem Duplantisem a jeho předchůdcem Renaudem Lavilleniem, jenž bude skákat ve vlastním sektoru na zahradě svého domu. Detaily programu budou teprve oznámeny.

"Tohle je opravdu pozitivní zpráva pro atlety a fanoušky. Je to i v této rané fázi příslib dalšího skvělého atletického večera na stadionu Bislett," uvedl prezident Světové atletiky Sebastian Coe.

Diamantová liga měla začít 17. dubna v Dauhá a před dnešním oznámením už muselo být přesunuto úvodních šest mítinků patnáctidílné série. V současnosti je prvním řádným mítinkem v kalendáři Diamantové ligy Londýn 4. července. Pro jarní mítinky vznikl termínový prostor v druhé polovině roku po přesunutí olympijských her v Tokiu na rok 2021.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články