Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Špotáková vs. Kitagučiová. Na finále Diamantové ligy míří z Česka dvě oštěpařky

Na čtvrteční finále atletické Diamantové ligy zamíří z Česka dvě oštěpařky, a to přesto, že z českých reprezentantek do Curychu postoupila jen Barbora Špotáková. Z prvního místa se totiž kvalifikovala Japonka Haruka Kitagučiová, která se dlouhodobě připravuje v Domažlicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Českou oštěpařskou školu předvede na finále DL i Japonka Kitagučiová

Haruka Kitagučiová, která trénuje pod vedením Davida Sekeráka, letos pronikla do nejužší světové špičky. Získala bronz na mistrovství světa a vyhrála dva závody Diamantové ligy. Do České republiky ji před třemi lety dovedl obdiv k Barboře Špotákové.

"Sledovala jsem ji na Youtube, její světový rekord a mistrovství světa v Ósace, hod za 70 metrů, to jsem viděla mnohokrát," připustila japonská oštěpařka.

I díky české trenérské škole se výkonnostně zlepšila o šest metrů a ve čtvrtek v Curychu bude po boku svého oštěpařského idolu bojovat o historicky první vítězství pro Japonsko v prestižním seriálu. Obě závodnice budou mít v hledišti podporu.

"Celá moje skupina patnácti lidí budeme fandit jak Kubovi (Vadlejchovi), tak Báře. Pro Báru je to perfektní úspěch, myslím, že si zaslouží poklonu a klobouček," uvedl trenér Sekerák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články