Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Špotáková v Birminghamu vyhrála, Hejnová nakonec opět třetí

Birmingham - Oštěpařka Barbora Špotáková vyhrála výkonem 66,08 metru z první série dnešní atletický mítink v Birminghamu a stane se podruhé v kariéře celkovou vítězkou Diamantové ligy. Úspěšně si počínaly i překážkářka Zuzana Hejnová a tyčkařka Jiřina Ptáčníková, když obsadily třetí místo. Bronzová medailistka z Londýna Hejnová po diskvalifikaci první Spencerové chvíli figurovala na druhém místě, avšak rozhodčí nakonec diskvalifikaci Jamajčanky zrušili. 

Hlavní konkurentka Špotákové v boji o triumf v prestižním seriálu Sunette Viljoenová z Jihoafrické republiky obsadila hodem 62,13 čtvrté místo a dvojnásobnou olympijskou šampionku už nemůže předstihnout.

Za celkové vítězství v disciplíně získá Špotáková prémii 40 000 dolarů, podmínkou je ještě její start na finálovém mítinku 7. září v Bruselu. Světová rekordmanka ovládla hodnocení Diamantové ligy už v jejím premiérovém ročníku v roce 2010.

Na druhém místě v Birminghamu skončila stejně jako na olympijských hrách Němka Christina Obergföllová výkonem 63,19, třetí byla Ukrajinka Vira Rebryková (62,82).

Je nám líto, video expirovalo.
Diamantová liga v Birminghamu

Špotáková se přitom dnes necítila vůbec dobře. "Přesto oštěp letěl na slušné metry, takže je vidět, že jsem se na sezonu kvalitně připravila," uvedla po třetím letošním vítězství v seriálu. Snažila se i šetřit síly, proto vynechala třetí pokus a také poslední hod, kdy už bylo jasné, že zopakuje vítězství ze čtvrtečního mítinku v Lausanne.

"Jsem docela hodně unavená, ale šťastná, že jsem dokázala vyhrát Diamantovou ligu. To ale neznamená, že ještě letos nechci hodit daleko. Chci zakončit sezonu kvalitním výsledkem," řekla Špotáková. Letos ji čekají ještě starty 2. září v Berlíně a pak v Bruselu.

Další výborný výsledek si na své konto připsala česká překážkářka Zuzana Hejnová, jež nakonec obsadila třetí místo v čase 54,14. Bronzová medailistka z Londýna Hejnová po diskvalifikaci první Spencerové chvíli figurovala na druhém místě, avšak rozhodčí nakonec diskvalifikaci Jamajčanky zrušili. Dobře si vedla i druhá česká překážkářka Denisa Rosolová, jež doběhla pátá v čase 55,94.

"Jsem vcelku spokojená, i když jsem chtěla běžet rychleji. Docela hodně foukalo a chyběly mi síly v konci. Nicméně na to, že je konec sezony, tak si držím docela vysokou výkonnost, což mě těší," řekla Hejnová. Čeká ji ještě poslední závod v Bruselu. "Ale zároveň už se těším na odpočinek po sezoně," přiznala.

Tyčkařce Jiřině Ptáčníkové stačil k umístění na stupních vítězů v Birminghamu jediný úspěšný pokus, který předvedla v první sérii na výšce 442 centimetrů. Znamenal třetí místo, o které se šestá tyčkařka z olympijského finále podělila s Brazilkou Fabianou Murerovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články