Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rudisha chce v Curychu vylepšit svůj světový rekord z Londýna, poběží i Bolt

Curych - Olympijský vítěz David Rudisha opět plánuje lámat světové rekordy. Při dnešním mítinku Diamantové ligy v Curychu chce vylepšit ve svém závěrečném závodu roku čas z Londýna, kde ve finále předvedl v sólozávodu výkon 1:40,91 sekundy. "Určitě to zkusím, uvidíme, jestli to bude možné," prohlásil Rudisha. Přímý přenos vysílá náš web od 20:00.

David Rudisha
zdroj: AP autor: Anja Niedringhaus

Tentokrát bude mít Rudisha k dispozici "zajíce", který by měl udávat rekordní tempo. "Těším se na to. Je to poslední závod roku, chci se rozloučit stylově," prohlásil třiadvacetiletý keňský půlkař.

První kolo mu rozběhne jeho tréninkový parťák Sammy Tangui. "Druhé kolo poběžím sám," pravil Rudisha, který nastoupí do závodu poprvé po londýnském běhu. V Curychu zaběhl světový rekord na 800 metrů také Wilson Kipketer v roce 1997 výkonem 1:41,24 minuty. Tento čas vydržel třináct let a překonal ho v roce 2010 právě Rudisha.

Z českých atletů budou na startu oštěpař Vítězslav Veselý, čtvrtý muž z londýnských her, a tyčkař Jan Kudlička, který byl na olympiádě osmý. Závod na 200 metrů poběží v Curychu fenomenální Jamajčan Usain Bolt, na startu bude celkem 14 olympijských vítězů z Londýna a sedmnáct aktuálních lídrů světových tabulek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články