Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Překážkářka Hejnová bude v Londýně hlavní favoritkou, v oštěpu se představí Ogrodníková se Špotákovou

Prestižní atletický seriál Diamantová liga má další zastávku v Londýně. Na mítinku, který bude rozdělen do dvou dnů, se v sobotu představí i oštěpařky Nikola Ogrodníková s Barborou Špotákovou, překážkářka Zuzana Hejnová bude závodit v neděli. Přímé přenosy sledujte na programu ČT2 a na webu ctsport.cz vždy od 15 hodin.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Dvojnásobná mistryně světa na 400 metrů překážek Hejnová má po loňské protrápené sezoně letos solidní formu. Při třech startech v Diamantové lize skončila jednou druhá a dvakrát třetí a časem 54,11 je čtvrtá v letošních tabulkách. V Londýně bude favoritkou na vítězství, protože na startu nebude ani jedna z Američanek, které jsou v tabulkách před ní. Její největší konkurentkou by měla být Jamajčanka Janieve Russellová.

Mítink v Londýně vynechá také vedoucí žena oštěpařských tabulek Lu Chuej-chuej, která už má jistou účast ve finále Diamantové ligy. Po problémech se zády a kyčlí, které ji připravily o mítink v Lausanne, by se naopak měla vrátit aktuální česká jednička Ogrodníková. O postup do finále bude bojovat také Špotáková, která před dvěma týdny v Lausanne skončila třetí, ale kvůli problémům s achilovkou házela jen jednou.

Favoritkou závodu v Londýně budou úřadující mistryně Evropy Christin Hussongová z Německa a Australanka Kelsey-Lee Barberová, která se osobním rekordem 67,70 z mítinku v Lucernu posunula na druhé místo letošních tabulek.

Po třinácti měsících se vrátí do seriálu Diamantové ligy výškařský mistr světa Mutaz Issa Baršim. Nejlepší světový atlet roku 2017 po vážném zranění kotníku, které utrpěl loni začátkem července, poprvé závodil koncem června v polských Sopotech.

K hvězdám mítinku v Londýně bude patřit také čerstvá světová rekordmanka na míli Sifan Hassanová. Nizozemská běžkyně se v neděli postaví na start pětky a vzhledem k formě, v jaké se představila minulý týden v Monaku, není vyloučeno, že zaútočí na svůj rok starý evropský rekord 14:22,34. Favoritkou závodu na 5000 metrů bude úřadující mistryně světa Hellen Obiriová z Keni.

Na prodloužení vítězné série na čtvrtce bude útočit Salva Ajd Násirová z Bahrajnu, která letos vyhrála všech sedm závodů, na jejichž start se postavila. V disku se očekává další souboj Švéda Daniela Stahla s Jamajčanem Fedrickem Dacresem, kteří už letos hodili za 70 metrů.

V sobotu i v neděli se bude v Londýně závodit odpoledne, program diamantových disciplín začne vždy kolem 15. hodiny SELČ.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články