Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hvězdný Američan Taylor vymění v Šanghaji trojskok za hladkou čtvrtku

Je dvojnásobným olympijským vítězem a trojnásobným mistrem světa v trojskoku. Christian Taylor se ovšem v Šanghaji představí v jiné roli. Na mítinku Diamantové ligy poběží hladkou čtvrtku. Té se podobně jako v roce 2014 věnuje v sezoně, ve které není mistrovství světa ani olympijské hry. Zpestřením trojskokanského tréninku chce získat novou energii. Přímý přenos atletického mítinku sledujte v sobotu od 13:00 exkluzivně na webu ctsport.cz, od 14:30 na programu ČT sport.

Christian Taylor
zdroj: LEHTIKUVA autor: Heikki Saukkomaa

"Hluchý" rok, jenž přichází jednou za čtyřletý olympijský cyklus, je ideální příležitostí pro podobný experiment. "Je to šance zkusit něco jiného a trochu dobít baterky," uvedl Taylor.

Poté co loni v Londýně získal třetí velký titul za sebou, přišel za trenérem Ranou Reiderem s myšlenkou zkusit něco jiného. "Řekl jsem mu, že si myslím, že mohu běžet 44 sekund něco. On řekl: 'Dobrá, tak to udělejme'," vyprávěl sedmadvacetiletý Američan.

Z obdobně volnějšího roku 2014 má osobní rekord na 400 metrů 45,17. Letos v březnu a dubnu při závodech na Floridské univerzitě, kterou studuje, běžel 45,48 a 45,44. Sobotní duel se světovou špičkou v Šanghaji pro něj může být šancí na zlepšení. "Bude to prověrka, jestli jsem schopen pokořit hranici 45 sekund," poznamenal Taylor, jenž letos plánuje závodit na hladké čtvrtce minimálně pětkrát včetně amerického šampionátu.

Pokud dostane pozvánky od pořadatelů mítinků v Evropě, rád by přidal i více startů. Zároveň se však nevzdá trojskoku. Hodlá ho absolvovat na všech čtyřech mítincích, kde je vypsán. Začal minulý týden v Dauhá, kde skončil výkonem 17,81 druhý za Pablem Picardem z Kuby.

Na žádném mítinku Diamantové ligy není v programu zároveň trojskok a běh na 400 metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články