Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejnová potvrdila dominanci, Maslák doběhl třetí

Stockholm - Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová vyhrála i dvanáctý závod v sezoně, na mítinku Diamantové ligy ve Stockholmu triumfovala v času 53,70 sekundy. Druhá skončila Kaliese Spencerová z Jamajky, která byla na světovém šampionátu v Moskvě diskvalifikována v rozběhu, ale dnes jako jediná dokázala až do cílové rovinky držet s Hejnovou krok. V závěru ale už nestačila. Dařilo se i Pavlu Maslákovi, který ve čtyřstovce doběhl třetí v čase 45,33 sekundy. Vyhrál mistr světa LaShawn Merritt z USA. 

Spencerové časomíra naměřila výkon 54,88 sekundy, třetí byla vicemistryně světa z Moskvy Dalilah Muhammadová z USA za 55,74 sekundy. Hejnová už dříve měla jisté prvenství v Diamantové lize a k tomu, aby dostala prémii 40 000 dolarů (asi 770 000 korun), musí nastoupit do posledního závodu příští týden v Curychu.

"Nebyl to úplně povedený závod, dělala jsem technické chyby, nicméně jsem ráda, že jsem zase dokázala vyhrát a překonat rekord mítinku," vzkázala ze Stockholmu Hejnová. "To byla moje motivace, po mistrovství světa jsem hodně unavená jak psychicky, tak i fyzicky," dodala.

Maslák rozběhl závod nebojácně. Do cílové rovinky vbíhal společně s Luguelínem Santosem z Dominikánské republiky, bronzovým medailistou z MS v Moskvě, a připsal si první pódiové umístění v prestižním seriálu. Závod vyhrál mistr světa LaShawn Merritt z USA za 44,69 sekundy.

Další česká zástupkyně Jiřina Svobodová obsadila v soutěži tyčkařek páté místo za výkon 449 centimetrů. Závod bez Rusky Jeleny Isinbajevové vyhrála po rozeskakování Němka Silke Spiegelburgová, která jako jediná překonala 469 centimetrů, byť napočtvrté.

O jediný nejlepší letošní světový výkon se na mítinku postarala Meseret Defarová z Etiopie, která zvládla tříkilometrovou trať za 8:30,29 minuty. Rychlejší než dosavadní nejlepší čas sezony bylo hned devět vytrvalkyň i proto, že se "trojka" letos tak často neběžela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články