Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hejnová a Maslák se po zranění vrátí v Monaku

Praha - Dvě atletické hvězdy z jedné tréninkové skupiny se příští týden na Diamantové lize v Monaku vrátí po zranění k závodění. Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová poběží poprvé od zlomeniny zánártní kůstky, mistru Evropy na čtyřstovce Pavlu Maslákovi se už zacelila trhlina ve svalu z Evropského poháru klubů v Portugalsku.

Zuzana Hejnová
zdroj: AP autor: Walter Bieri

Hejnová už delší dobu koketovala s tím, že by mohla vstoupit do sezony, ale teprve při dnešním náročném překážkářském tréninku se ujistila, že je dostatečně připravená. Kdyby se ale trénink nevydařil, ještě měla možnost, že Monako vynechá. "Ale nebylo to úplně špatné," uvedla bronzová olympijská medailistka z Londýna.

Nohu si zlomila při tréninku na zimní sezonu a dlouho rehabilitovala. V tretrách začala běhat teprve minulý týden. "Cítím se pomalá, na tréninkových časech asi tak sekundu za osobákem, ale zas tak strašidelné to není," uvedla. V ideálním stavu není ani její dlouhodobý problém - bolavá pata. Psychicky je ale Hejnová v pořádku.

Pavel Maslák
zdroj: isifa/EPA autor: Jan Warzawa

Maslák si natrhl sval při běhu na 200 metrů před více než měsícem, dva týdny úplně odpočíval a potom pomalu začal s tréninkem. "Už jsem v pořádku, ale samozřejmě to ještě není tak rychlé," řekl halový mistr světa ze Sopot.

Manko český rekordman na 200 a 400 metrů doháněl v Tatrách. "Zvládl jsem to dobře, udělal jsem to, co jsem potřeboval, a i když to není ideální, nevypadá to špatně," prohlásil. Ví, že od sebe nemůže očekávat rekordní časy. "Takže nechci být poslední a chci zůstat zdravý," řekl s úsměvem. Rád by běžel pod 46 sekund. "Čas 45,5 beru," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články