Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Duplantis opět kouzlil, v Lausanne předvedl výkon roku

Suverénní tyčkařské výkony viděli diváci v Lausane. Armand Duplantis vyhrál na Diamantové lize nejlepším výkonem roku 607 cm před Samem Kendricksem z USA. Ten přitom skočil o pět centimetrů méně. Alespoň 602 centimetrů překonali dva atleti v jedné soutěži poprvé v historii.

Armand Duplantis
zdroj: ČTK/AP

Světový rekordman Duplantis všechny výšky zdolal na první pokus. Neuspěl až při prvním skoku na 615 centimetrech.

To se snažil překonat nejlepší historický výkon pod širým nebem Ukrajince Sergeje Bubky, který v roce 1994 skočil v Sestriere 614 cm.

Následně dvacetiletý švédský tyčkař po půl deváté usoudil, že už je příliš tma, a soutěž ukončil. Připsal si každopádně dvanácté vítězství v řadě a vytvořil tak nový rekord Diamantové ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Duplantis vyhrál v Lausanne, přes šest metrů skočil i Kendricks

Na třetím a čtvrtém místě skončili shodným výkonem 572 cm poslední dva olympijští vítězové Brazilec Thiago Braz a Francouz Renaud Lavillenie.

Muži se v sektoru na náměstí Place de L'Europe střídali při skocích se ženami, mezi kterými si vedla nejlépe Angelica Bengtssonová. Duplantisova krajanka zvítězila výkonem 472 cm. Česká reprezentantka Romana Maláčová si poradila jen se svou základní výškou 417 cm a skončila na předposledním osmém místě.

Kvůli koronaviru se letos podobně jako jinde nekonal v Lausanne mítink Diamantové ligy v klasické podobě. Tyčkařské klání sledovalo 1000 diváků rozdělených do čtyř sektorů.

Výsledky:

Mítink atletické Diamantové ligy v Lausanne - tyč:

Muži: 1. Duplantis (Švéd.) 607, 2. Kendricks (USA) 602, 3. Braz (Braz.) 572, 4. R. Lavillenie (Fr.) 572.

Ženy: 1. Bengtssonová (Švéd.) 472, 2. Bradshawová (Brit.) 464, 3. Moserová (Švýc.) 464, ...8. Maláčová (ČR) 417.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články