Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další zastávka Diamantové Ligy Birmingham: Vadlejch nahání body, Holuša limit na MS

S různými cíli se představí dva čeští atleti na dalším mítinku Diamantové ligy v Birminghamu. Vicemistra světa oštěpaře Jakuba Vadlejcha čeká poslední boj o body před finálovým mítinkem v Curychu, Holuša se představí mimo diamantový program v běhu na 1500 metrů s cílem splnit limit pro MS v Dauhá. Přímý přenos dnešního závodu sledujte od 15:00 exkluzivně na webu ctsport.cz. 

Oštěpař Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Norbert Scanella

Úřadující vicemistr světa Vadlejch se v této sezoně zatím na stupně vítězů v Diamantové lize nedostal, jeho maximem je páté místo z Osla. Před týdnem na ME družstev v Lille sice skončil druhý, ale byl zklamaný z výkonu pod 80 metrů.

V Birminghamu se sejde kompletní oštěpařská špička v čele Estoncem Magnusem Kirtem, který jako jediný letos přehodil 90 metrů. Připraveni jsou i olympijský šampion Thomas Röhler, úřadující mistr světa Johannes Vetter nebo letos nejlepší Němec Andreas Hoffman.

Holuša pojede do Británie z mítinku ve Štětíně, kde ve čtvrtek skončil v čase 3:39,45 třetí o 44 setin za vítězným Filipem Sasínkem. Český rekordman se snaží splnit limit IAAF pro účast na MS v Dauhá. Zatím za požadovaným výkonem 3:36,00 zaostává o 65 setin.

Na silně obsazených krátkých překážkách se v Birminghamu utkají mimo jiné světová rekordmanka Kendra Harrisonová z USA, vedoucí žena letošních tabulek Jamajčanka Danielle Williamsová a olympijská šampionka Brianna McNealová z USA.

Vicemistr světa na stovce Christian Coleman bude potvrzovat pozici nejrychlejšího sprintera tohoto roku ve městě, kde získal halový světový titul na šedesátce. Stovku poběží také Jihoafričan Akani Simbine, olympijský medailista Andre de Grasse z Kanady nebo někdejší mistr světa Yohan Blake z Jamajky.

V diskařském kruhu se pokusí potvrdit vzestup formy chorvatská hvězda Sandra Perkovičová, která po zimním zranění v této sezoně zatím nevyhrává. Ve druhé lize ME družstev si ale o víkendu zlepšila sezonní maximum na 68,58 metru a zařadila se v letošních tabulkách hned za Kubánky Yaimé Pérezovou a Denii Caballerovou. Přiblížila se jim na necelý metr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články