Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češi v Diamantové lize v Rabatu schází, souboj Kerleyho s Jacobsem bude muset počkat

Atletický seriál Diamantová liga pokračuje mítinkem v Rabatu. V Maroku se tentokrát neukáže žádný český sportovec, při první zastávce v Dauhá skončil druhý oštěpař Jakub Vadlejch. Napínavá bitva se očekává třeba na 110 metrech překážek, kde olympijský šampion z Tokia Hansle Parchment vyzve mistra světa Granta Hollowaye. Přímý přenos prestižní atletické soutěže sledujte od 20:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Fred Kerley
zdroj: Reuters autor: Ibraheem Al Omari

V Rabatu měl původně táhnout především souboj na stovce mezi mistrem světa Fredem Kerleym a olympijským vítězem Marcellem Jacobsem.

Jacobs se ale ze závodu odhlásil kvůli problémům se zády. Tvrdí, že jeho potíže nejsou vážné. "Ta výzva je jen odložena," řekl italský sprinter, který je podle vlastních slov připraven na skvělou sezonu pod otevřeným nebem. Dalším závodem, na který je přihlášený, je 2. června Diamantová liga ve Florencii.

Kerley, jenž do elitního seriálu vstoupil vítězstvím na dvoustovce v Dauhá, se v Rabatu utká mimo jiné s americkým krajanem Trayvonem Bromellem. Ten byl na posledním MS bronzový a vyhrál loňské finále Diamantové ligy.

Sledované budou v Maroku i střední tratě. Osmistovku poběží olympijský vítěz a mistr světa Emmanuel Korir z Keni, favoritem patnáctistovky bude hvězdný Nor Jakob Ingebrigtsen.

Silně obsazený bude ženský běh na 400 metrů překážek. Olympijská šampionka a světová rekordmanka Sydney McLaughlinová se sice chystá až na hladkou čtvrtku při červnovém mítinku v Paříži, ale na startu bude další silná Američanka Dalilah Muhammadová. Bývalá světová rekordmanka a vítězka OH v Riu de Janeiro se utká mimo jiné s Jamajčankami Rushell Claytonovou a Janieve Russelovou.

Americko-jamajský duel se chystá také v závodě na 110 metrů překážek. Zúčastní se ho dvojnásobný mistr světa Grant Holloway z USA i jeho jamajský přemožitel z OH v Tokiu Hansle Parchment.

Ve výšce nebudou chybět Ukrajinky v čele s vicemistryní světa a úřadující šampionkou Diamantové ligy Jaroslavou Mahučichovou. Ta je zatím jedinou výškařkou, která v této venkovní sezoně zdolala dva metry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články