Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bolt se vrací na dráhu, Hejnové ubyly na čtvrtce soupeřky

Londýn - Při dvoudenním mítinku Diamantové ligy v Londýně bude středem pozornosti Jamajčan Usain Bolt, který má letos zatím daleko do formy, v níž v britské metropoli před třemi lety slavil zlatý olympijský hattrick. Čas 10,12 s na 100 metrů ho v letošních tabulkách řadí až na 60. místo a páteční závod naznačí, jaké jsou jeho vyhlídky před srpnovým mistrovstvím světa v Pekingu.

Usain Bolt
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Bolt naposledy běžel dvoustovku v polovině června v New Yorku a jen v průměrném čase 20,29, o více než sekundu pomaleji než při svém světovém rekordu. Pak léčil bolavá záda u mnichovského profesora Müllera-Wohlfahrta, zatímco jeho rival Justin Gatlin předvedl čtyři stovky pod 9,80.

Američan však v Londýně nebude, stejně jako Boltův krajan Asafa Powell. Světový rekordman se ovšem utká s letos nejrychlejším Evropanem Jimmym Vicautem z Francie, který už má na kontě čas 9,86 s.

Příjemné vzpomínky na Londýn chce oživit také keňský půlkař David Rudisha, který tady na olympijských hrách vytvořil světový rekord na 800 metrů. Letos se však může pochlubit jen jedním diamantovým triumfem z New Yorku a ani časy příliš nepřesvědčil.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolt se vrací na olympijskou dráhu v Londýně

V Londýně, kam se Diamantová liga vrací po roční přestávce, se představí i česká čtveřice. Zuzana Hejnová se na 400 metrů překážek pokusí vylepšit svou zatím třetí pozici v lize. Mezi jejími soupeřkami budou chybět Jamajčanka Spencerová, která vyhrála všechny tři dosavadní závody, i letos nejrychlejší Američanka Littleová.

Barbora Špotáková bude v sobotu obhajovat první pozici mezi oštěpařkami a Pavel Maslák se v přímém souboji s jedničkou sezony Isaacem Makwalou z Botswany pokusí dostat letos poprvé pod 45 sekund. Ve startovním poli má však šest čtvrtkařů výrazně lepší čas než český rekordman. Jakub Holuša se představí na netradiční míli. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články