Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Diamantová liga ocení nejlepšího atleta a atletku

Raleigh - Atleti v sérii prestižních závodů souhrnně označovaných jako Diamantová liga budou od nové sezony usilovat o nově zavedené ocenění. Kromě vítězů jednotlivých disciplín budou na konci seriálu podle kritérií, jež budou teprve stanovena, oceněni také nejlepší atlet a atletka. Nové ceny chtějí představitelé Diamantové ligy zavést ve snaze ještě zvýšit popularitu prestižního atletického seriálu. V tomto roce totiž atleti neměli žádné celkové ocenění, ale trofej a finanční prémii 40 tisíc dolarů dostal vítěz každé z celkem 32 disciplín, v nichž muži i ženy zápolili. Tato motivace pro šestnáctku mužů a žen má zůstat i nadále.

"Dvaatřicet vítězů je hodně a abychom se pohnuli kupředu, rádi bychom našli nejlepší dvojici," řekl místopředseda celé série Patrick Magyar. Zároveň potvrdil, že pracovní skupina pomůže vybrat kritéria, která budou o výběru nejlepší atletky a atleta rozhodovat.

Peníze na odměny zůstanou v příštím roce stejné jako letos, tedy okolo 6,6 milionu dolarů. K mírnému navýšení prý však dojde v celkovém rozpočtu seriálu. Ten činil v tomto roce 50 milionů dolarů. Diamantová liga odstartuje závodem 6. května v katarském Dauhá a vyvrcholí závěrečným závodem 16. září v Bruselu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články