Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Diamantová liga a pak středoškolský pohár. Na závěr sezony Špotákové motivace nechybí

Praha – V závěru září odstartuje Středoškolský atletický pohár, do kterého se každoročně zapojí 15 000 mladých sportovců z celé České republiky. Tradiční patronkou soutěže je dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotákovou čekají do konce sezony ještě tři závody

Nejlepší česká oštěpařka začínala s atletikou v Jablonci. V dresu místního gymnázia absolvovala řadu soutěží. "Mám odtamtud spoustu kamarádů, spolužáků, se kterými jsme zažili hodně soustředění a závodů. Vzpomínám na to ráda," uvedla Špotáková.

U atletiky Špotáková vydržela i po skončení střední školy a dosáhla všeho, čeho mohla. Před třemi týdny v Curychu získala poslední triumf, který jí chyběl do sbírky – titul mistryně Evropy.

Do konce sezony zbývají tři závody

Špotáková v sobě nachází dost síly i motivace a chce kvalitně zvládnout závěr sezony. Neabsolvuje jej ze "setrvačnosti", ale dokonce zvládla ještě i přitrénovat. V pátečním finále Diamantové ligy v Bruselu chce potřetí celkově vyhrát lukrativní seriál, pak ji týden nato čeká Kontinentální pohár v Marrákeši a sezonu zakončí 19. září na domácím mítinku v Domažlicích.

"Chci to dotáhnout k vítězství, jsem na to nabuzená, natrénováno mám. Jdu po titulu, to je první největší úkol v závěru sezony," řekla Špotáková, která seriál ovládla v letech 2010 i 2012.

Před sezonou mluvila o tom, že by se ráda letos opět přiblížila hranici 70 metrů. Jenže po slibnému začátku roku se poslední dva závody trápila. "Curych a Birmingham mi trochu srazily sebevědomí," usmála se. "Oštěp je ale o drobnostech, o koordinaci, o jemných věcech. Třeba trochu jiné nastavení levé ruky při odhodu udělá pět metrů k dobru," uvedla. "Takže je možné, že by se to ještě mohlo povést," věřila.

Po velkých mítincích přijde na řadu středoškolský pohár. A pro mladé sportovce má pár dobrých rad: "Trpělivost a překonat doby, když je zranění, a věřit, že se to zlepší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články