Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Desetiboj na MS bude bez olympijského vítěze Claye

Tegu - Na startu desetiboje na atletickém mistrovství světa v Tegu nebude olympijský vítěz Bryan Clay. Jednatřicetiletý světový šampion z roku 2005 se vzdal účasti kvůli zranění kolena, které si přivodil na konci června při domácím šampionátu. "Nemohl bych předvést výkon, na který ve skutečnosti mám. Vždy když závodím, chci medaili, a vzhledem ke stavu mého kolena v posledních šesti týdnech mám pocit, že bych nebyl v nejlepší formě," uvedl Clay.

Bryan Clay
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Clay byl v americkém týmu, přestože nevyhověl základnímu pravidlu nominace USA v podobě medailového umístění na domácím šampionátu, kde upadl na překážkách. Letos navíc ještě neměl na kontě žádný desetiboj, ale podle pravidel federace IAAF i amerického svazu se vícebojařům započítávají i výkony z minulé sezony, kdy Clay vedl tabulky součtem 8 483 bodů.

Američané i tak mají ve výpravě dva velké favority desetiboje. Čelo letošních tabulek s převahou okupují Ashton Eaton (8 729 bodů z domácího šampionátu v Eugene) a obhájce titulu Trey Hardee (8 689 z Götzisu). V nominaci je ještě stříbrný medailista z domácího šampionátu Ryan Harlan se splněným limitem B (8 011).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články