Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další dvě jména pro ME. Vrzalová a Mäki splnily limit v Chorzówě

Simona Vrzalová a Kristiina Mäki splnily v polském Chorzówě na trati 1500 metrů limity pro účast na mistrovství Evropy. Vrzalová vybojovala ve výborně obsazeném závodě páté místo, Mäki doběhla devátá. Zvítězila Genzebe Dibabaová v nejlepším výkonu sezony 3:56,68 minuty.

Vrzalová zaběhla třetí nejrychlejší čas kariéry 4:07,32, za osobním rekordem z loňského srpna zaostala jen o čtyřiadvacet setin. Mäki výkonem 4:11,18 vyhověla svazovému kritériu o osmadvacet setin.

Souboj nejlepších koulařů sezony vyzněl pro olympijského šampiona Ryana Crousera, který výkonem 22,27 metru jen těsně zaostal za svým vítězným vrhem z Memoriálu Josefa Odložila. Jedničku letošních tabulek Tomase Walshe porazil o 64 centimetrů.

Vlastní světové maximum letošního roku v hodu diskem vylepšil Litevec Andrius Gudžius. Světový šampion z Londýna suverénně zvítězil v novém osobním rekordu 69,30 metru. V soutěži kladivářek se nedočkala vítězství světová rekordmanka Anita Wlodarczyková.

Polská hvězda hodila 75,52 metru, čímž zaostala o více než sedm metrů za svým historickým maximem, a podlehla jedničce letošních tabulek Američance Gwen Berryové (77,78). V úterý se Wlodarczyková představí v předprogramu Zlaté tretry v Ostravě, kde obhajuje vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články