Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Další atlet v problémech. Kvůli nenahlášení místa pobytu je suspendovaný dálkař Manyonga

Mistr světa ve skoku do dálky Luvo Manyonga čelí na začátku roku problémům. Jednotka pro bezúhonnost atletiky (AIU) jej suspendovala kvůli opakovanému nenahlášení místa pobytu. Manyonga se v roce 2017 stal mistrem světa, na olympijských hrách v Riu skončil stříbrný. Ze stejného důvodu byli v minulých měsících suspendováni napříkald Christian Coleman či Elijah Manangoi.

Luvo Manyonga
zdroj: Reuters

Manyonga už za sebou jeden dopingový trest má. V roce 2012 dostal někdejší juniorský světový šampion distanc na 18 měsíců za pozitivní test na metamfetamin (pervitin). Místo závodů tehdy absolvoval odvykací kúru.

K rozhodnutí AIU se Manyonga zatím nevyjádřil. V prosinci však v jihoafrických médiích uvedl, že po rozchodu s agentem už asi rok netrénuje, protlouká se, jak se dá, a netuší, jak to bude s jeho přípravou na olympiádu.

Životního úspěchu dosáhl v roce 2017, kdy vyhrál mistrovství světa v Londýně. O rok dříve v Riu prohrál boj o olympijské zlato o pouhý centimetr s Američanem Jeffem Hendersonem, který ho překonal v poslední sérii. Manyonga je také držitelem afrického rekordu 865 cm.

Kvůli zmeškaným dopingovým kontrolám nedávno dostal dvouletý distanc mistr světa v běhu na 100 metrů Američan Christian Coleman. Za stejný prohřešek hrozí tresty také světové šampionce na čtvrtce Salvě Ajd Násirové z Bahrajnu, americkému trojskokanovi Omaru Craddockovi či čtvrtkaři Bralonu Taplinovi z Grenady.

Tresty se ukládají, pokud sportovci třikrát během 12 měsíců poruší pravidla o hlášení pobytu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články