Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Czech Indoor Gala: Staněk vs. Bukowiecki, vrací se Vrzalová

Ostravský mítink Czech Indoor Gala je tu. Hlavními českými taháky jsou v úterý poprvé v sezoně poražený koulař Tomáš Staněk, mílařka Simona Vrzalová či sprinteři Zdeněk Stromšík a Jan Veleba. Představí se i zahraniční hvězdy: dálkař Miltiádis Tentóglu z Řecka nebo polský koulař Konrad Bukowiecki. Přímý přenos Czech Indoor Gala sledujte ve středu od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Čeští atleti před Czech Indoor Gala
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Bukowiecki by měl být největším Staňkovým soupeřem. Do ostravské haly se polský vrhač vrátí po roční pauze. Naposledy se zde představil na Czech Indoor Gala v roce 2018, kdy skončil čtvrtý. O rok dříve mítink vyhrál.

Staněk poprvé v sezoně prohrál v úterý v Düsseldorfu a přišel i o nejlepší výkon roku 21,23 metru. Czech Indoor Gala pro něj může být po odložení halového mistrovství světa vrcholem sezony. "Bude tam kvalitní konkurence. Ukazuje se, že možná právě tohle bude letošní vrchol," poznamenal.

Bukowiecki zahájil sezonu o víkendu ve Valencii výkonem 21,13 a v Düsseldorfu českého reprezentanta překonal vrhem dlouhým 20,92.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak dopadne souboj Stromšík vs. Veleba?

Po dlouhé zdravotní pauze se vrací mílařka Vrzalová. Šestá žena loňského halového ME v Glasgow loni v Ostravě překonala na patnáctistovce časem 4:05,73 minuty letitý halový český rekord Ivany Kubešové, ale kvůli patní ostruze přišla o celou letní sezonu. "Jsem ráda, že vůbec můžu závodit. V listopadu mě ještě bolela noha a moc jsem nevěřila, že se v hale představím," řekla.

Na tréninku má obdobné časy jako loni, ale v závodě ještě formu neukázala. "Zatím mám za sebou dva závody, ale oba byly katastrofa. Musím se trochu rozběhat. Věřím, že zítra to bude lepší, že poběžíme všechny dobře," doplnila česká rekordmanka.

Utká se mimo jiné se semifinalistkou loňského MS Kristiinou Mäki. "Pro mě to bude první rychlejší start. Příprava byla pro mě trochu jiná v tom, že jsem neměla v lednu zkouškové, tak jsem mohla být na soustředění," řekla běžkyně.

Kristiina Mäki
zdroj: Reuters

Mužská šedesátka přitahuje pozornost soubojem českých rekordmanů na stovce Stromšíka a Veleby. První jmenovaný letos zaběhl 60 metrů nejlépe za 6,64, Velebovo sezonní maximum je o tři setiny pomalejší.

Stromšík by si rád vylepšil minimálně letošní maximum, což by mu mohlo pomoci i v boji o OH. "Důležité je zaběhnout v hale dva dobré časy na dobrých závodech kvůli rankingu. Tím, že není mistrovství světa, nejde motivace nijak dolů. Olympiáda je určitě větší motivace, to není problém," řekl sprinter s osobním rekordem 6,60.

Třiatřicet let starý český rekord Františka Ptáčníka má hodnotu 6,58 sekundy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články