Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Czech Indoor Gala ozdobí Staněk, Maslák i sprinterské klání Čechů se Slovákem Volkem

Česká atletická špička je v Ostravě - na programu je halový mítink Czech Indoor Gala. Představí se koulař Tomáš Staněk či čtvrtkař Pavel Maslák, proběhne také sprinterský souboj domácích rekordmanů Jana Veleby a Zdeňka Stromšíka se Slovákem Jánem Volkem. Naopak nepoběží čtvrtkařka Lada Vondrová, která si lehce podvrtla kotník. Přenos z Czech Indoor Gala sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Staněk je výkonem 21,48 ze Stromovky na druhém místě letošních tabulek hned za novopečeným halovým světovým rekordmanem Ryanem Crouserem. Jeho hlavním soupeřem v Ostravě by měl být Lucemburčan Bob Bertemes.

Maslák vstoupil do sezony v pátek třetím místem na mítinku v Karlsruhe, kde zaběhl čas 46,99. Nevede ani domácí tabulky, protože se před něj o víkendu ve Stromovce dostal Vít Müller výkonem 46,70. Oba budou na startu i v Ostravě a vedle nich se představí i další členové české čtvrtkařské štafety Michal Desenský a Patrik Šorm.

Na šedesátce bude k vidění souboj spoludržitelů českého rekordu na 100 metrů Zdeňka Stromšíka a Jana Veleby s úřadujícím halovým mistrem Evropy Jánem Volkem ze Slovenska a Britem Oliverem Brombym, který v Ostravě vyhrál loni.

Nejdelším během v programu bude patnáctistovka. Na mužskou se chystá stříbrný medailista z HME 2017 Filip Sasínek a druhý muž předloňské univerziády Jan Friš. V dálkařském sektoru se představí český rekordman Radek Juška, který se utká s chorvatským šampionem Markem Čekem. Ten má venku osobní rekord přes osm metrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články