Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čtrnáct atletů splnilo Ve Stromovce limit na halové mistrovství Evropy

Čtrnáct atletů splnilo na druhém mítinku halové ligy v pražské Stromovce limit pro účast na evropském šampionátu v Toruni. V běhu na 800 metrů se to povedlo hned čtyřem závodníkům. Vítězný Lukáš Hodboď se díky novému osobnímu rekordu 1:46,98 zařadil na druhé místo letošních světových tabulek a čtvrtou pozici v historických domácích tabulkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondrová vyhrála ve Stromovce čtvrtku v druhém nejlepším čase sezony

Čtyři běžci s limitem jsou i na poloviční trati, na ME však mohou startovat maximálně tři. Ve Stromovce přibyli tři v čele s Vítem Müllerem, který se blýskl časem 46,70. O téměř tři desetiny překonal páteční výkon Pavla Masláka z Karlsruhe.

Na ženské čtvrtce triumfovala Lada Vondrová a s časem 52,61 je druhá v evropských tabulkách. Navíc doběhla druhá na dvoustovce a startovala i v nejkratším sprintu.

Na mužské šedesátce si Jan Veleba doběhl pro vítězství v čase 6,65, jímž si po deseti letech vyrovnal osobní rekord. O osm setin později proběhl cílem druhý Zdeněk Stromšík a je třetím sprinterem s limitem pro Toruň.

Hned při premiérovém startu v sezoně se zařadil mezi limitáře i překážkář Petr Svoboda. Halový mistr Evropy z roku 2011 vyhrál za 7,75.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články