Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Coleman se hlásí o slovo, americký talent zaběhl stovku za 9,82

Eugene (USA) – Konec kariéry fenomenálního Usaina Bolta se blíží. Do dostihů za volným sprinterským trůnem by se mohl zapojit i dosud nepříliš známý Američan Christian Coleman. Jednadvacetiletý rodák z Atlanty totiž zaběhl v semifinále univerzitního šampionátu stovku za 9,82 sekundy a zařadil se do čela letošních tabulek. 

Christian Coleman
zdroj: Twitter

Jen osm atletů běželo v historii rychleji. Osobní rekord si Coleman vylepšil o 14 setin. Nadějný sprinter se o deváté místo v historických tabulkách dělí s Richardem Thompsonem z Trinidadu. "Jen nebe je limit, jak rychle mohu běžet. Prostě jsem tam chtěl jen přijít a postoupit do finále, opravdu. To byl plán," komentoval svůj výkon Coleman.

Letos je nejrychlejším mužem sezony také na dvoustovce. V květnu ji na univerzitním mítinku běžel za 19,85. Jeho mentorem je už několik měsíců olympijský vítěz z Atén Justin Gatlin. S pětatřicetiletým americkým sprinterem se Coleman spřátelil.

"Také prošel univerzitními soutěžemi jako já, absolvoval podobné věci, kterými teď procházím já. Jako třeba jak naložit s kariérou a vyrovnat se s tlakem, když jste jeden z nejlepších sprinterů na univerzitě," řekl Coleman.

Finále stovky na univerzitním šampionátu v Eugene se poběží v pátek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články