Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

"Člověk nesmí ztrácet naději." Navzdory zdravotním trablům šíří Zátopková optimismus

Nedávnou oslavu sedmdesáti let Dukly musela vynechat kvůli bolesti zad. Sport ovšem Dana Zátopková neopouští. Radost má hlavně ze svých oštěpařských nástupců.

Dana Zátopková
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Sport provází Danu Zátopkovou celý život. První československé olympijské vítězce v hodu oštěpem přinesl slávu, dal jí životního partnera i zaměstnání. Bývalá trenérka stále ještě občas zavítá mezi své následovníky.

"Moje stopa pokračuje dál. Hod oštěpem se stal dobrou disciplínou, která přináší další úspěchy. To mě moc těší," prohlásila v rozhovoru pro ČT olympijská vítězka Zátopková.

Sama Zátopková už dlouho nesportuje, mladým atletům má však i v 96 letech stále co předat. "Když chcete v něčem vyniknout, musíte to mít rád a musíte se tomu věnovat. Jiný recept neznám," zdůraznila.

Je nám líto, video expirovalo.
Zátopková: Člověk nesmí ztrácet naději, že to bude lepší

Česká sportovní legenda žije celkem spokojeným životem. Momentálně ji občas zlobí zdraví – pravá ruka, ve které držela oštěp, a záda. I přesto zůstává pozitivně naladěna.

"Člověk nesmí ztrácet naději, že to bude lepší. To je rozhodně lepší, než se trápit. Podívejte se na mě," uzavřela s neopakovatelným úsměvem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články