Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Cítím se zdravý a technika je dobrá, věří si Staněk před mítinkem v Ostravě

Tomáš Staněk se před halovým mítinkem Czech Indoor Gala cítí v dobré pohodě. Netrápí jej zdravotní problémy a navíc zapracoval i na technice. V Ostravě by Staněk chtěl vylepšit svůj nedávný výkon ze Stromovky, kdy zvítězil výkonem 21,48 metru. Přímý přenos Czech Indoor Gala sledujte ve středu od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Český rekordman nebyl úplně spokojený s pokusy, které při svém prvním závodě v sezoně předváděl. "Ale ukázalo to, že i když se to úplně nevyvedlo, tak na nějaké velké výkony tam klidně je," řekl.

Konkurence v Ostravě nebude tak silná jako obvykle, tentokrát ze zahraničí nepřijede žádný dvaadvacetimetrový koulař. Staňkovými soupeři by měli být hlavně Lucemburčan Bob Bertemes a Egypťan Mostafa Amer Hassan, kteří mají halová osobní maxima přes 21 metrů.

"Sice to nebude konkurence jako v minulých letech, ale v téhle situaci jsem rád za každý závod. Bude to lepší konkurence a snad i atmosféra než na halové lize ve Stromovce. Snad bude nějaká hudba a tak," řekl Staněk.

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Na technice s trenérem Petrem Stehlíkem zapracovali a Staněk doufá, že se to ve středu projeví. "Chtěl bych konečně ukázat dodělanej pokus se vším všudy, jak má být. Když z něj budu mít já radost, tak z něj budou mít radost všichni," poznamenal.

Pomáhá mu, že je na rozdíl od loňského léta zdravotně v pořádku. Zbavil se i dlouhodobých potíží s kolenem. "Trápilo mě to přes tři roky. Teď bez problémů vystoupím z auta po delší cestě. Mohl jsem udělat kvalitnější věci na nohy. Udělal jsem si spoustu osobáků. Cítím se fajn, silný, celkem i rychlý. Technika se asi ustaluje tam, kde má," pochvaloval si.

Po Ostravě plánuje do příštího pondělka další domácí mítinky v Nehvizdech a Kladně. Všechny závody v rychlém sledu by chtěl absolvovat naplno. "Dlouho jsem trénoval, v létě jsem toho moc nezazávodil. Teď bych si chtěl udělat radost," řekl.

Vrcholem halové sezony by pro něj mělo být HME v Toruni, kde by měl obhajovat bronz z Glasgow. Hlavním letošním cílem jsou ale olympijské hry v Tokiu. Navzdory různým spekulacím Staněk počítá s tím, že se uskuteční.

"Nejde si myslet, že nebudou, a netrénovat. Pak bych koukal jak puk, že opravdu budou. Kalkuluju, že budou, ať už v jakékoliv formě. Chci do Tokia odjet v nejlepší formě, jakou jsem kdy měl. Zatím tomu vše nasvědčuje," dodal devětadvacetiletý český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články