Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Cimanouská chce reprezentovat Polsko. Požádáme o zkrácení lhůty, uvedla

Kryscina Cimanouská je pevně rozhodnuta o své budoucnosti. Běloruská atletka, která v Polsku našla azyl po olympijských hrách v Tokiu, chce novou zemi reprezentovat. Čtyřiadvacetiletá běžkyně to řekla v rozhovoru pro ruskou stanici RBC. Bude však potřebovat výjimku, aby nemusela na start oficiálních závodů po změně občanství čekat.

Kryscina Cimanouská
zdroj: Reuters autor: Krzysztof Hadrian

Pokud by Cimanouská změnila občanství, podle pravidel Světové atletiky by musela čekat tři roky, než by za Polsko mohla závodit. "Ale požádáme o zkrácení lhůty, protože tohle je výjimečný případ," uvedla atletka.

Rozhodnutí Cimanouské, která se chce v Polsku trvale usadit, už ocenil náměstek polského ministra zahraničí Marcin Przydacz. "Mám radost a gratuluji. Polsko je nejlepší země na světě," napsal na sociální síti Twitter.

Je nám líto, video expirovalo.
Cimanouská chce reprezentovat Polsko, snaží se zmírnit "sportovní karanténu"

Cimanouskou nutili k předčasnému odletu z olympiády běloruští funkcionáři, které předtím kritizovala na Instagramu za to, že ji nominovali do štafety na 4x400 metrů, kterou nikdy předtím neběžela.

Na tokijském letišti se atletka obrátila na japonskou policii a požádala ji o ochranu, protože se obávala, že by po návratu do Běloruska nebyla v bezpečí. Na polské ambasádě poté dostala humanitární vízum, azyl jí nabízela i Česká republika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články