Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští atleti se neudrželi v elitní skupině ME družstev

Leiria (Portugalsko) - Česká atletická reprezentace se těsně neudržela v elitní skupině při premiérovém mistrovství Evropy družstev v portugalské Leirii. Ve dvoudenní soutěži obsadili čeští muži a ženy desátou, první sestupovou pozici. Na deváté místo ve dvanáctičlenné soutěži jim chyběly pouhé tři body, nakonec připadlo Řecku. Nečekanými vítězi se stali atleti Německa před Ruskem a Velkou Británií.

Český tým byl po prvním dnu na osmé pozici, ale svůj náskok ztratil a místy ztrácel na udržení až deset bodů. "Uškodila nám diskvalifikace štafety," komentoval kouč reprezentace Václav Fišer dodatečné vyloučení kvarteta mužů ze závodu na 4x100 metrů, v němž bylo sedmé a přišlo o šest bodů. "Také se potvrdily mé obavy z druhého dne, který nám prostě tak nešel jako první. Příští rok se ale vrátíme," věří kouč.

Za nejlepším českým víkendovým výsledekem stojí Lucie Škrobáková, která jako jediná česká reprezentantka dokázala zvítězit. V závodu na 100 metrů překážek dnes dosáhla času 12,94 sekundy a jen o setinu zaostala za svým českým rekordem z loňské sezony. Ve fotofiniši porazila Rusku Julii Kondakovovou.

Špotáková a Bába skončili druzí

Český tým si během víkendu na své konto připsal také dvě druhá (oštěpařka Barbora Špotáková a výškař Jaroslav Bába) a tři třetí místa (koulař Antonín Žalský, diskařka Věra Cechlová a překážkářka Zuzana Hejnová).

Nejlepší výkon druhého dne a zároveň letošní světové maximum předvedl francouzský tyčkař Renaud Lavillenie, který se dostal jako patnáctý skokan přes šest metrů a výkonem 601 cm se zařadil na dělené sedmé místo historie. Halový mistr Evropy, kterému zbyl podle nových pravidel i jeden pokus na 610 cm, vylepšil vlastní maximum z letošního roku o pět centimetrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články