Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čeští atleti s náskokem vedou, zvítězila Hejnová i Maslák

Héraklion - Čeští atleti vedou po prvním dnu první ligu mistrovství Evropy družstev v řeckém Hérakleionu a mají nakročeno k návratu do superligy. Plným počtem bodů pomohli k průběžné první příčce kladivář Lukáš Melich, koulař Tomáš Staněk, překážkářka Zuzana Hejnová, čtyřstovkař Pavel Maslák, oštěpařka Barbora Špotáková a výškař Jaroslav Bába.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští atleti míří za postupem do Superligy

Hejnová byla bez vážnější soupeřky, ale věřila v lepší čas než 55,11, na kterém se podepsalo zaškobrtnutí o poslední překážku. "Jsem ráda, že jsem poslední překážku vůbec ustála a doběhla," uvedla mistryně světa pro web atletického svazu. "Škoda, chtěla jsem běžet pod 55 sekund, ale rozhodilo mě to. Vím, že mám na lepší časy, rytmicky jsem běžela zatím nejlíp, akorát poslední mezera se mi nepovedla. Věřím, že se to zvedne."

Rychlý čas nepředvedl ani Maslák. "Chtěl jsem rychleji, ale nešlo to. Nebyl jsem nabuzený, pomalu jsem to rozběhl," komentoval výkon 45,57 sekundy. "Čekal jsem letos o něco rychlejší časy. Moc nevíme, co tomu chybí. Na tréninku to vypadá dobře," prohlásil.

Špotáková zvítězila hodem 62,56 m. "S výkonností ještě nejsem moc spokojená. Je tam velká rezerva, pořád to ještě není ono technicky. Ale vyhrála jsem, to je nejdůležitější," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka.

Bába byl z letošního maxima 230 cm nadšený. "Chtěl jsem dneska překonat třicítku a mám radost. Soutěž gradovala, podmínky super," prohlásil a vzpomněl si na svůj největší úspěch kariéry před 11 lety, kdy v Aténách vybojoval na OH bronz. Na stejném doskočišti. "Tady navíc bylo 'Atény 2004' na doskočišti napsané, na tu olympiádu mám hezké vzpomínky. Atmosféra je tu super, lidi jsou fajn, přející. Umí udělat randál. Bylo důležité vše skákat na první pokus a nedělat chyby. I 232 bylo nadějných. Ale hlavně ať to jde postupně nahoru a budu spokojený," uvedl Bába.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články