Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Českou atletiku bude v Monaku zastupovat Špotáková. Půjde o generálku na ME

Jediným českým atletem na mítinku Diamantové ligy v Monaku bude Barbora Špotáková. Pro legendární oštěpařku půjde o poslední velký závod před mistrovstvím Evropy v Mnichově. Světová rekordmanka bude navazovat na druhé místo z mítinku v Chorzówě. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

V Polsku si Špotáková vylepšila sezonní maximum na 62,29 metru a podlehla jen bronzové medailistce z MS Haruce Kitagučiové z Japonska, která ji přehodila posledním pokusem. V Monaku bude na rozdíl od Chorzówa závodit také vítězka posledních dvou MS Kelsey Lee-Barberová z Austrálie, která v neděli vyhrála Hry Commonwealthu. Po mistrovství světa přitom prodělala covid.

První letošní start v Diamantové lize čeká trojskokanskou hvězdu Yulimar Rojasovou. Světová rekordmanka a trojnásobná mistryně světa, jež v Eugene triumfovala výkonem 15,47 metru, může zaútočit na osm let starý rekord mítinku Kolumbijky Caterine Ibargüenové (15,31).

Je nám líto, video expirovalo.
Na ME pojede rekordní česká atletická výprava

Ženská stovka bude dalším duelem jamajských světových šampionek. Zlatá medailistka z této tratě Shelly-Ann Fraserová-Pryceová se utká s nejrychlejší ženou dvoustovky Sherickou Jacksonovou. Obě závodily v sobotu v Chorzówě a v pondělí na mítinku v Maďarsku, kde vyhrávaly. Jacksonová ale na obou akcích běžela 200 metrů.

Souboj aktuálních mistrů světa bude k vidění také v mužském závodě na 200 metrů. Američan Noah Lyles, který v Eugene ovládl tuto distanci, se utká s krajanem Michaelem Normanem, zlatým medailistou ze čtvrtky. Běžci na středních tratích si tentokrát vyzkouší netradiční distanci 1000 metrů.

Půlkařský mistr světa Emmanuel Korir se utká se šokujícím šampionem na 1500 metrů Jakem Wightmanem. Britský mílař po šampionátu v Eugene závodil na Hrách Commonwealthu, kde získal bronz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články