Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Česko získalo další tři zlaté medaile na atletickém ME do 18 let

Čeští atleti ovládli na mistrovství Evropy do 18 let v Banské Bystrici finále běhů na 400 metrů překážek. Zvítězil Michal Rada v evropském rekordu před Markem Váňou, tutéž disciplínu dorostenek vyhrála jeho sestra Nina Radová. Další zlato přidala Adéla Holubová v běhu na 800 metrů, Adam Červinka doběhl na 2000 metrů překážek druhý.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Čeští atleti brali na dorosteneckém ME medaile

Rada byl ve finále suverénní. Zvítězil v čase 49,42 a jako první Evropan v historii se dostal pod hranici 50 sekund. Druhý Váňa si vylepšil osobní maximum na 51,12. Radová měla v cíli téměř sekundový náskok, čas 58,00 znamenal nový rekord šampionátu.

Holubová v těsném finiši půlkařek zvítězila o šest setin sekundy před Shaikirou Kingovou z Velké Británie. Šestnáctiletá českobudějovická závodnice měla ve finále čas 2:04,23, kterým připravila o rekord dorosteneckého šampionátu současnou britskou hvězdu osmistovky Keely Hodgkinsonovou.

"Britka to rozběhla trochu rychleji, bylo vidět, že jak běhá patnáctistovku, tak nespoléhá moc na finiš. Já pak využila situace, ale nečekala jsem, že ten finiš bude mít takhle silný. Nejdřív jsem si myslela, že jsem druhá," řekla Holubová.

Steeplař Červinka si vylepšil osobní rekord o půldruhé sekundy na 5:47,71 a prohrál jen se Španělem Bakrem El Asrim.

O první české zlato na letošním ME se v sobotu zasloužil Filip Toul, vítěz běhu na 1500 metrů. Dnes usiloval o další medaili, závod na dvojnásobné trati mu ale nevyšel a skončil sedmý. Celkem získala česká výprava na Slovensku čtyři zlaté a tři stříbrné medaile, úspěšnější byli jen mladí Italové a Poláci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články