Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Česko vysílá na halové mistrovství silnou výpravu

Praha - Devět mužů a deset žen bude na halovém atletickém mistrovství Evropy bojovat o cenné kovy. Těch by si česká výprava mohla ze Švédska přivézt hned několik - nebude chybět obhájkyně titulu Denisa Rosolová nebo koulař Martin Stašek. Tým by tak mohl navázat na čtyři medaile, které vybojoval před dvěma lety na HME v Paříži.

Denisa Rosolová a v pozadí Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

"Výprava je velesilná," řekl po dnešní schválené nominaci šéftrenér Tomáš Dvořák. Oporami týmu jsou zejména běžci na 400 metrů. Titul bude obhajovat Denisa Rosolová, velkou soupeřku ale bude mít v někdejší kolegyni z tréninkové skupiny Rychlých holek Zuzaně Hejnové. Bronzová medailistka ze čtvrtky překážek na OH v Londýně přestoupila k Daliboru Kupkovi a má takovou formu, že se rozhodla změnit plány a v hale nakonec bude závodit na své doplňkové trati.

Na medaili bude útočit další čtyřstovkař Pavel Maslák, mistr Evropy pod otevřeným nebem z Helsinek, a také štafeta žen. V ní zraněnou Zuzanou Bergrovou zastoupí pravděpodobně osmistovkařka Lenka Masná. Ve výpravě nechybí ani výškař Jaroslav Bába, stříbrný muž z Paříže, naopak v nominaci nejsou pařížský vítěz překážkář Petr Svoboda, který je stále zraněný, a bronzový Roman Šebrle. Ten halovou sezonu vynechává.

"Budu spokojen, když se nám podaří navázat na předešlý šampionát," řekl v tiskové zprávě Dvořák. Cenné kovy by mohli totiž přivézt oba koulaři Ladislav Prášil a Martin Stašek, slibnou formu má také tyčkař Jan Kudlička či sedmibojař Adam Sebastian Helcelet. Evropské stříbro z haly v Turíně 2009 má ve sbírce překážkářka Lucie Škrobáková a úřadující mistryní Evropy z Helsinek je tyčkařka Jiřina Svobodová, jejíž forma rovněž roste.

Nominace:

Muži: Pavel Maslák, Josef Prorok (oba 400 m), Jan Kubista (800), Martin Mazáč (60 m př.) Jaroslav Bába (výška), Jan Kudlička (tyč), Ladislav Prášil, Martin Stašek (oba koule), Adam Sebastian Helcelet (sedmiboj)

Ženy: Kateřina Čechová, Barbora Procházková (obě 60 m), Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová (obě 400 a 4x400), Lenka Masná (800), Lucie Škrobáková (60 m př.), Jiřina Svobodová, Romana Maláčová (obě tyč), Jitka Bartoničková, Zdeňka Seidlová (obě 4x400 m).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články