Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Česká dominance na ME do 23 let. Ženskou čtvrtku si podmanila Vondrová před Malíkovou

Dvojnásobným českým úspěchem skončil na mistrovství Evropy atletů do 23 let běh žen na 400 metrů. Ze zisku zlaté medaile se radovala Lada Vondrová v osobním rekordu 51,19 sekundy. Stříbro vybojovala Barbora Malíková, která byla jen o čtyři setiny pomalejší a vyrovnala své maximum z nedávného republikového šampionátu ve Zlíně.

České čtvrtkařky, které se chystají na olympijské hry v Tokiu, předčily ostatní soupeřky jednoznačně. Třetí Silke Lemmensová ze Švýcarska doběhla v čase 52,09.

Jednadvacetiletá Vondrová získala z ME do 23 let druhou medaili po předloňském stříbru. Osobní rekord překonala o 16 setin. "Prostě jsem se líp předklonila, protože to bylo těsný. Jsem hlavně ráda za ten čas, protože o to se teď hrálo asi víc než o umístění. Chtěla jsem si udělat osobák a Bára mě k tomu skvěle vyhecovala. Jsem ráda, že ona také běžela dobře. První dvě Češky, to je masakr," uvedla Vondrová na webu atletického svazu.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtkařka Vondrová má zlato z ME do 23 let, Malíková stříbro

O dva roky mladší Malíková má ve sbírce tituly mistryně světa a Evropy mezi dorostenkami a bronz z kontinentálního šampionátu juniorek.

"Bylo to hodně o hlavě, tři čtvrtky za tři dny jsou náročné. Myslím, že jsme se s tím popraly hodně dobře," řekla Malíková, kterou trochu mrzelo, že ze svého osobního maxima něco neubrala. "Na druhou stranu to beru tak, že mám vyrovnanou formu. Pokud budu víc odpočatá, mohlo by to padnout na olympiádě," dodala.

V běhu na 100 metrů překážek obsadila Martina Štolová sedmé místo. Na čtvrtce překážek byla Nikoleta Jíchová osmá. Zvítězila Slovenka Emma Zapletalová v novém rekordu šampionátu 54,28.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články