Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Čechům se na Beskydské laťce nedařilo. Vyhráli Tabašnyková a Castro

Beskydská laťka českým reprezentantům nevyšla. Domácí jedničky Michaela Hrubá a Martin Heindl, kteří už mají jistou účast na halovém mistrovství Evropy v Glasgow, skončili v poli poražených. Tradiční podnik konaný v Třinci ovládli Ukrajinka Kateryna Tabašnyková a Luis Joel Rivera Castro z Portorika.

Michaela Hrubá
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Výškařky nenavázaly na vydařený sobotní mítink v Hustopečích, kde Tabašnyková zvítězila výkonem 199 centimetrů. Tentokrát tato závodnice rozhodla o triumfu už na 192 centimetrech a pak se neúspěšně pokoušela o zdolání dvoumetrové hranice.

Hrubá ztroskotala už na 185 centimetrech a se 180 centimetry se dělila o osmou příčku. Na stejné pozici byla mimo jiné i loňská vítězka z Třince Levern Spencerová ze Svaté Lucie, která po neúspěšném druhém pokusu na 185 centimetrech ze soutěže odstoupila kvůli zranění zadního stehenního svalu.

V mužské kategorii neuspěl favorizovaný Polák Sylwester Bednarek, který byl loni na Beskydské laťce druhý za 233 centimetrů. Tentokrát překonal jen 224 centimetrů. O tři centimetry vyšší výška už byla nad jeho síly a kvůli horšímu zápisu skončil druhý za Castrem.

Heindl skočil 215 centimetrů a dělil se o devátou příčku s devatenáctiletým krajanem Markem Bahníkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Beskydskou laťku vyhráli Tabašnyková, Hrubé se nedařilo
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články