Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 2004: Česko - Kanada

Bruselský mítink DL nabídne srovnání Ogrodníkové s Kitagučiovou. Poběží i Šorm

Na mítinku Diamantové ligy v Bruselu se ve večerních hodinách představí oštěpařky, mezi nimiž nebudou chybět Nikola Ogrodníková ani Haruka Kitagučiová. Novou dráhu si na Stadionu krále Baudouina vyzkouší Patrik Šorm, který byl zařazen do B běhu na 400 metrů mimo diamantový program. Přímý přenos sledujte od 19:55 na ČT sport Plus.

Nikola Ogrodníková
zdroj: ČAS autor: Soňa Maléterová

Ogrodníková se na vítězných závodech v Thumu hodem dlouhým 61,52 metru vrátila do formy po nevydařeném mistrovství světa, kde vypadla v kvalifikaci. V elitním seriálu bude v této sezoně závodit podruhé, v červenci v Chorzówě obsadila čtvrtou příčku.

V Polsku tehdy vyhrála Kitagučiová, která pak v Budapešti získala světový titul. Svěřenkyně kouče Davida Sekeráka bude v Bruselu útočit na třetí letošní triumf v Diamantové lize a pokusí se dobře naladit na finále seriálu, které se uskuteční příští týden v Eugene.

Podle původních plánů měly v Bruselu poprvé v sezoně změřit síly na trati 400 metrů překážek mistryně světa Femke Bolová se světovou rekordmankou Sydney McLaughlinovou-Levroneovou, ale americká hvězda kvůli zranění kolena nepoběží ani v Bruselu. 

Po světovém šampionátu se do akce vrací Jakob Ingebrigtsen. Tentokrát poběží nemistrovskou distanci 2000 metrů. Mohl by atakovat světový rekord Maročana Hichama El Guerrouje, který ho drží od roku 1999 časem 4:44,79 minuty.

Světový rekord má na dohled také jamajská sprinterka Shericka Jacksonová, která na dvoustovce na MS výkonem 21,41 sekundy zaostala jen o sedm setin za časem Američanky Florence Griffithové-Joynerové z olympijských her 1988 v Soulu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články