Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bronzový Sasínek: Trochu jsem medaili viděl viset, tak jsem po ní šel

Bělehrad - Filip Sasínek dal o sobě vědět už na loňské Zlaté tretře, kdy senzačně zvítězil na patnáctistovce. Na šampionátu v Bělehradě se ale dočkal své první velké medaile v kariéře. Jednadvacetiletý běžec nečekaně vybojoval na halovém mistrovství Evropy bronzovou medaili, ale podle svých slov na ni před finále trochu pomýšlel.

"Věděl jsem, že to bude nahuštěné. Doufal jsem, že nezůstanu stranou. Ale nechtěl jsem to dát nikomu zadarmo, do každého závodu se snažím jít pro vítězství. A i když je to bronz, je to super. Je to moje první medaile a cítím se strašně šťastnej," prohlásil Sasínek. Když odjížděl na šampionát, chtěl hlavně postoupit do finále.

"Ale trochu jsem tam tu medaili viděl viset, protože výkony, které jsem podával v průběhu sezony, byly dobré. A já jsem věděl, že mám na víc," prohlásil s úsměvem Sasínek. Dostat se do finále se mu podařilo a tam si počínal jako zkušený závodník. "Takže jsem po té medaili trochu šel," uvedl.

Hodonínský atlet, kterého trénuje Antonín Slezák, navázal na Jakuba Holušu, jenž předloni na HME v Praze vyhrál. Pomalejší začátek mu seděl, držel se dobře takticky u kraje schovaný v chumlu. "Snažil jsem se držet si druhé třetí místo," popisoval. V posledních kolech začali soupeři zrychlovat. "Začalo to být trochu ostřejší na lokty, začalo se to míchat, ale našel jsem dost sil," uvedl.

Litoval jen, že si nechal utéct zbylé dva medailisty. "Myslím, že to mohlo být ještě lepší," prohlásil troufale student grafického designu. Ve finiši mu už docházely síly, otáčel se a kontroloval svou pozici. "Už jsem tak trochu cítil, že na víc nemám, a chtěl jsem se ujistit, protože uvnitř jsem se už trochu radoval," přiznal, že už za běhu myslel na cenný kov. "Byl to skvělý pocit. Těžko se mi nachází slova," řekl.

S vítězstvím na Zlaté tretře nechtěl výsledek v Bělehradě srovnávat. "Tohle je samozřejmě větší úspěch," soudil. Medaile by mu mohla pomoct dostat se v létě na větší závody. Vrcholem roku pro něj je mistrovství Evropy do 23 let. "Teď už asi musím říkat, že tam budu chtít medaili," uvedl s úsměvem. Rád by se dostal také na mistrovství světa v Londýně. "Udělám pro to všechno," dodal.

Po úspěchu bude slavit. Na pokoji bydlí s Petrem Svobodou, který vybojoval bronz nad překážkami v pátek. "Nechtěl jsem zůstat stranou," pousmál se Sasínek. Nejprve se trochu bál, ale Svoboda byl ohleduplný a s oslavami počkal. "Nechal mě v pohodě spát," doplnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články