Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Britští atleti brali v Keni EPO, tvrdí německá a britská média

Londýn - Čtyři britští atleti údajně užívali během přípravy v Keni EPO. Německá televizní stanice ARD a britský list Sunday Times přinesly tvrzení třech Keňanů, z toho dvou doktorů, že inkriminované čtveřici podávali zakázanou látku. Případem už se zabývá britská antidopingová agentura.

Keňské sportovní středisko Iten
zdroj: Reuters autor: Siegfried Modola

"Zahájili jsme vyšetřování a podnikáme nezbytné kroky, abychom zajistili důkazy," uvedla výkonná ředitelka agentury Nicole Sapsteadová. Jména atletů nebyla zveřejněna. Totožnost minimálně jednoho z nich list The Sunday Times zná a napsal, že již čelil podezření z dopingu.

Britský list a ARD tvrdí, že tři keňští muži - z toho dva doktoři - se jim přiznali, že čtveřici britských atletů ve známém vysokohorském běžeckém středisku Iten poskytli EPO. Dva z Keňanů už údajně zatkla protidrogová policie a čeká je soud.

Keňa čelí v poslední době kritice za nedostatečný boj s dopingem, o startu jejích atletů na olympijských hrách kvůli tomu bude rozhodovat IAAF podobně jako v případě Rusů. Za uplynulé čtyři roky neprošlo dopingovými testy zhruba 40 keňských atletů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články