Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Braz dostal trest na šestnáct měsíců za doping, přijde o Paříž

Olympijský vítěz ve skoku o tyči z Ria de Janeiro 2016 Brazilec Thiago Braz dostal šestnáctiměsíční zákaz startů za doping. Třicetiletý atlet přijde o letní hry v Paříži, kde měl obhajovat bronzovou medaili z Tokia. O trestu dnes informovala Jednotka pro bezúhonnost atletiky (AIU). Braz se podle agentury Reuters proti rozhodnutí odvolal ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS).

Thiago Braz
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Brazilský tyčkař vysvětlil dopingový nález užitím doplňku stravy, který mu doporučil nutriční specialista. Dostalo se mu prý ujištění, že přípravek žádné zakázané látky neobsahuje. Za pozitivní test na ostarin, který napomáhá růstu svalů, hrozil Brazovi až čtyřletý distanc. Po vynesení výrazně nižšího trestu zvažuje odvolání podle Reuters také AIU.

Braz vyhrál soutěž v Riu nečekaně výkonem 603 cm, což je stále platný olympijský rekord. O pět let později v Tokiu skončil třetí za Švédem Armandem Duplantisem a Američanem Chrisem Nilsenem. Pozastavenou činnost měl od loňského července. Zákaz startů mu vyprší 27. listopadu.

Zdroj
ČTK, Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články