Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bratři Ingebrigtsenové vezou z ME v krosu dva tituly, Češi nestačili

Sbírka norských bratrů Ingebrigtsenů se rozrostla o dvě zlaté medaile z mistrovství Evropy v krosu. Na šampionátu v Tilburgu si nejmladší Jakob doběhl stejně jako v předchozích dvou letech pro titul mezi juniory, Filip zvítězil při seniorském debutu v elitní kategorii. Naprázdno tentokrát vyšel jen nejstarší Henrik, který doběhl až osmnáctý. Čeští běžci s nejlepšími držet krok nedokázali.

Filip Ingebrigtsen
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Bryan Keane

Teprve osmnáctiletý Jakob Ingebrigtsen v nizozemském blátě navázal i na letošní senzační double na atletickém ME v Berlíně, kde coby junior zvítězil v závodech 1500 a 5000 metrů. "V tom bahně bylo těžké chytit rytmus. Nikdy jsem v tomhle nezávodil, ale byla to zábava," řekl norský talent. "Chtěl jsem startovat i za seniory, ale nedovolili mi to," dodal.  

Filip Ingebrigtsen za sebou nechal keňské rodáky Isaaca Kimeliho z Belgie a šampiona z roku 2016 Arase Kayu z Turecka. Na šampionátu ukončil čtyři roky trvající sérii tureckých vítězství. "V juniorech a třiadvacítce jsem nikdy nebyl do dvacátého místa, takže se mi ani nesnilo, že bych mohl v téhle konkurenci vyhrát. Tohle rozhodně není moje trať. Ale možná to není náhoda, pocházíme ze západní části Norska, kde je pořád větrno a deštivo," komentoval podmínky pětadvacetiletý Filip, exmistr Evropy a bronzový medailista z MS v běhu na 1500 metrů.  

Je nám líto, video expirovalo.
Na ME v krosu zářili Ingebrigtsenovi

Jediný Čech na startu závodu mužů Jiří Homoláč dokončil desetikilometrový závod s dvouminutovou ztrátou na 61. místě.  

Trvá naopak nadvláda keňské rodačky závodící za Turecko Yasmine Canové, jež završila vítězný hattrick. Češka Moira Stewartová obsadila 29. místo. O nejlepší český výsledek v Nizozemsku se postarala v kategorii do 23 let Kristýna Dvořáková, jež doběhla osmnáctá. Český tým v Tilburgu neobhajoval druhé místo ve smíšené štafetě, v níž titul získali Španělé.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články