Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boltovi ubyl další soupeř, stovku nepoběží Asafa Powell

Tegu (Korea) - Lídr letošních tabulek Asafa Powell z Jamajky se kvůli zranění třísel odhlásil dva dny před začátkem atletického mistrovství světa v Tegu ze závodu na 100 metrů. Bronzový medailista z posledních dvou šampionátů doufá, že stihne alespoň štafetu na 4x100 metrů, v níž budou Jamajčané obhajovat zlato z Berlína.

Asafa Powell
zdroj: Getty Images autor: Peter Kollanyi

Osmadvacetiletý Powell na konci června v Lausanne zaběhl čas 9,78 sekundy a měl být jedním z hlavních vyzyvatelů krajana Usaina Bolta. Místo toho se připojil k dalším absentérům v nejkratším sprintu, jenž patří k nejatraktivnějším disciplínám šampionátu.

Na startu tak po Powellově odhlášení nebudou nejrychlejší čtyři sprinteři letošního roku. Už dříve vzdal účast zraněný Američan Tyson Gay, kvůli dopingovému nálezu nebudou startovat ani jeho krajan Mike Rodgers a Jamajčan Steve Mullings.

Powella na individuální stovce nahradí pátý muž z jamajského šampionátu Michael Frater. "Nečekal jsem, že tu poběžím stovku, ale bohužel se Asafa nestihl uzdravit," řekl Frater, jenž v Lausanne skončil za Powellem druhý v čase 9,88. Stejnou hodnotu má také nejlepší letošní výkon obhájce titulu a olympijského vítěze Bolta.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Žanety Peřinové

Bývalý světový rekordman Powell si poranil třísla 30. července v Budapešti a týden nato se odhlásil z mítinku Diamantové ligy v Londýně. Předpokládalo se ale, že šampionát stihne. Podle svého manažera Paula Doylea by mohl být fit alespoň na štafetu, která se běží závěrečný víkend MS.

"Poslední dva týdny se Asafa intenzivně léčil, ale dnes se definitivně rozhodl, že stovku nepoběží. Nebyl by připraven na sto procent," uvedl Doyle s tím, že tři běhy během víkendu by pro Powella znamenaly problém. "Každým během by to bylo horší," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články