Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bolt získal jamajský titul na stovce a vede světové tabulky roku

Kingston - Trojnásobný olympijský vítěz Usain Bolt získal titul mistra Jamajky v běhu na 100 metrů. Světový rekordman zvítězil v sobotu v Kingstonu časem 9,86 sekundy, kterým se zařadil na první místo letošních světových tabulek. Jeho největší rival Asafa Powell doběhl v mírném protivětru se ztrátou jedenácti setin na druhém místě, bronz získal za výkon 10,02 další štafetový vítěz z Pekingu Michael Frater.

Bolt už letos zaběhl stovku za 9,77, na Zlaté tretře v Ostravě mu k tomu ale pomohl vítr o nedovolené rychlosti. Ještě o dvě setiny lepší byl na mistrovství USA v Eugene mistr světa Tyson Gay, jeho čas však rovněž znehodnotily neregulérní podmínky. 

Podle Bolta nemá Gay příliš velké šance na překonání jeho světového rekordu 9,69 z Pekingu. "Není to proti Tysonovi nic osobního, ale to by pro něj byl hodně těžký úkol. Hodně mu při tom závodu pomohl vítr a on je přece jen spíš dvoustovkař," prohlásil Bolt. "Do formy se ale vrací Asafa, takže to může být zajímavá sezona," vyzdvihl stříbrného Powella.

Ten se stále ještě nezbavil potíží s kotníkem, i proto byl s dosaženým časem 9,97 velmi spokojený. "Když si vezmete, že běhám prakticky jen po jedné noze, tak to byl dost dobrý závod," poznamenal Powell. 

Po operaci a v protivětru, přesto Fraserová zvítězila

Ženskou stovku na jamajském mistrovství vyhrála olympijská vítězka Shelly-Ann Fraserová, která se stihla zotavit po dubnové operaci slepého střeva. I přes protivítr její čas 10,88 sekundy letos rovněž vévodí světovým tabulkám, jen o pět setin pomalejší byla na druhém místě Kerron Stewartová. Do čela letošního světového pořadí se dostal také Isa Phillips, jenž zaběhl 400 metrů překážek v čase 48,05 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články