Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bolt si zaběhal s dětmi a doufá, že počasí do pátku vydrží

Ostrava - Na olympijských hrách v Londýně chce Usain Bolt dokázat to, co se mu podařilo před čtyřmi lety v Pekingu. Získat tři zlaté medaile a všechny ve světových rekordech. I proto je prý v letošní sezoně daleko víc soustředěný a z jeho slov je patrné, že má větší motivaci než v minulých letech.

Usain Bolt na Čokoládové tretře
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Do Čech přijel už v pondělí, ale většinu času strávil zavřený ve svém apartmá či připravený trénovat. Výjimkou byly jen jeho mediální aktivity a krátká účast na Čokoládové tretře mezi dětmi, kde dostal desetikilovou tabulku sladké pochoutky. "Byla největší, co jsem kdy viděl," usmíval se Bolt. S malými adepty atletiky si proběhl i šedesátimetrovou rovinku. "Nevyhrál jsem, protože jsem měl těsné džíny a nedalo se běžet moc rychle," žertoval.

"Pořád na sobě pracuji, protože chci dokázat to, co v Pekingu. Zatím se mi v přípravě daří a zlepšuji se," řekl. V Ostravě ho čeká druhý start roku, první v Evropě. Dosud na Jamajce běžel 9,82 sekundy, což je stále nejrychlejší čas roku. Hned za ním jsou ale o dvě setiny tréninkový parťák a mistr světa Yohan Blake, pod 9,90 běželi už také Američan Justin Gatlin a další Jamajčan Asafa Powell.

Je nám líto, video expirovalo.
Usain Bolt před Zlatou tretrou

"To je dobře, pomáhá to atletice, vypadá to na skvělou sezonu, ale když budu ve formě, nemá šanci mě v Londýně nikdo porazit. Já vím, co musím dělat, abych byl šampion. Vím, co letos chci," prohlásil Bolt. "Čekám, že poběžím rychle. Jen doufám, že bude počasí jako dnes," přál si slunečné počasí, které se v posledních letech Zlaté tretře vyhýbalo.

V této sezoně se bude Bolt soustředit zejména na stometrový sprint, dvoustovku poběží pouze při národní olympijské kvalifikaci a na mítinku v Monaku. "Pracuji na stovce, protože potřebuji vylepšit start a techniku. Na dvoustovce jsem si jistý," vysvětlil. Na delší trati začínal a patří mezi jeho oblíbenější. "Jenže stovka je prostě královská disciplína a já se na ní chci zlepšit," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články