Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bolt si v Záhřebu vylepšil letošní maximum na stovce

Záhřeb - Usain Bolt v prvním startu na stovce od diskvalifikace na mistrovství světa vyhrál na mítinku v Záhřebu za 9,85 sekundy. Pětadvacetiletý Jamajčan si tím o tři setiny vylepšil letošní maximum, ale od nejrychlejšího času této sezony v podání krajana Asafy Powella jej stále ještě dělí sedm setin. Ženskou stovku vyhrála mistryně světa Carmelita Jeterová, cílovou rovinku proběhla v čase rovných 11 sekund.

Čas v takřka bezvětří by Boltovi v Tegu stačil k titulu mistra světa. Po jeho diskvalifikaci kvůli ulitému startu vyhrál finále jiný Jamajčan Yohan Blake za 9,92. Tehdy se ale běželo v poměrně silném protivětru a Blake od té doby už dvakrát dosáhl času 9,82. V Záhřebu na mítinku kategorie IAAF World Challenge nedal Bolt soupeřům šanci především tradičním zrychlením ve druhé polovině trati. Za ním skončil bronzový medailista z Tegu Kim Collins (10,01).

Na překážkářské stodesítce se druhým časem tohoto roku blýskl olympijský vítěz Dayron Robles. Vyhrál za rovných 13 sekund a stejně jako ve čtvrtek v Curychu získal skalp mistra světa Jasona Richardsona (13,04). Ten v Tegu triumfoval díky Roblesově diskvalifikaci. Kubánský světový rekordman byl v cíli první, ale z výsledků vypadl kvůli omezování vedle běžícího Číňana Liou Sianga.

Domácí příznivci se nedočkali vítězství výškařské hvězdy Blanky Vlašičové. Stejně jako v Tegu podlehla Rusce Anně Čičerovové, přičemž obě přeskočily dva metry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články