Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bolt se v Melbourne představí na očekávané exhibici Nitro

Melbourne - Velkým tahákem pro fanoušky sportu v Austrálii je start Usaina Bolta. Jamajská legenda sprintu na závěr kariéry mění své zvyklosti. V minulosti totiž v prvních měsících roku Bolt nezávodil a pouze se připravoval na hlavní část sezony. V sobotu se ale představí na dráze v Melbourne, kde podpoří nově vzniklou atletickou soutěž.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolt představí své sprinterské umění v Melbourne

Nejslavnější atlet světa přiletěl do Austrálie na exhibiční sérii tří závodů Nitro, na kterou teď upíná veškerou pozornost. "Čeká mě tu práce, práce a zase jenom práce. Nemyslím si, že budu mít moc prostoru pro zábavu. Ale jsem šťastný, že tady můžu být," uvedl.

Atletika je sice ryze individuální sport, závody Nitro však budou jiné. Soupeřit mezi sebou budou čtyřiadvacetičlenné týmy například z Anglie, Číny nebo Nového Zélandu. Bolt si do toho svého vybral třeba slavného krajana Asafu Powella, ale také nadějné juniory. "Rozhodně to bude něco jiného. Najednou budeme součástí týmu a budeme podporovat jeden druhého k lepším výkonům. Bude to opravdu velké," prohlásil.

A to potvrzuje i nebývalý zájem o vstupenky. Na tři závody se jich prodalo tolik jako na všechny atletické akce v Austrálii za posledních pět let. Poprvé se hvězdní atleti představí na dráze v Melbourne tuto sobotu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články