Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bolt: Pokud se mi podaří start, stovku hladce vyhraju

Tegu - Jamajský sprinter Usain Bolt věří, že pokud se mu ve finále běhu na 100 metrů na mistrovství světa v Tegu povede start, bez větších problémů obhájí zlato z Berlína 2009. "Když budu mít dobrý start, nebude to pro mě problém. Myslím, že vyhraju lehce. Pokud se dobře rozběhnu, nikdo se mi nevyrovná, bez ohledu na to, jakou mám formu," řekl Bolt už v dějišti šampionátu den před svými 25. narozeninami.

Usain Bolt
zdroj: ČTK

Trojnásobný vítěz a trojnásobný mistr světa neočekává, že v Koreji vylepší své světové rekordy na obou tratích z Berlína. "Hlavním cílem je obhajoba titulů. Žádné rekordy tentokrát nepadnou. Hodně lidí bude očekávat rychlý čas, takže myslím, že 9,7 by mělo být dobré," uvedl fenomenální Jamajčan. Nejrychlejší čas letos zaběhl jeho krajan Asafa Powell, jenž vévodí tabulkám za výkon 9,78 z červnového mítinku v Lausanne. Bolt byl tento rok zatím o desetinu pomalejší.

Podle Bolta může za jeho pomalý rozjezd zranění zad, kvůli němuž ukončil předčasně předchozí sezonu. "Kvůli tomu jsem do toho nemohl jít naplno, musel jsem začínat pomalu. Ta záležitost se zraněním mě hodně vyhodila ze sedla," uvedl slavný sprinter. Rozběhy na 100 metrů jsou na programu hned první den šampionátu 27. srpna a finále je druhý den. Obhajobu zlata na dvojnásobné trati zahájí Bolt 3. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články