Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bolt ozdobil Zlatou ligu v Paříži stovkou v dešti za 9,79 sekundy

Paříž - I přes silný déšť ozdobil Usain Bolt čtvrtý mítink Zlaté ligy v Paříži skvělým časem v běhu na 100 metrů 9,79 sekundy. Jamajčanovi se přitom opět úplně nevydařil start, své soupeře musel dobíhat. Pod deset sekund se dostal i druhý Daniel Bailey z Antiguy (9,91) a třetí další jamajský sprinter Yohan Blake (9,93). Bolt tak dnes zaostal jen dvě setiny za nejlepším časem roku Američana Tysona Gaye, který však měl v Římě minulý týden daleko lepší podmínky. Šanci na podíl z milionového jackpotu si dnes udrželi bez problémů všichni čtyři adepti. Čtvrtý mítink vyhrál vytrvalec z Etiopie Kenenisa Bekele, čtyřstovkařka z USA Sanya Richardsová, jamajská sprinterka Kerron Stewartová i ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Všechny pochybnosti odborníků, zda bude Bekele schopen vyhrát i na pro něj relativně krátké trati 3000 metrů, Etiopan rozmetal záhy po startu. Jediný udržel rozběhnuté tempo vodičů a způsobem start - cíl zdrtil své soupeře ve vítězném času 7:28,64 minuty. 

I Richardsová vyhrála čtvrtý díl atletické Zlaté ligy famózně, zvítězila na stadionu Saint Denis naprosto přesvědčivě v času 49,34 sekundy a předvedla dnes svůj 37. závod pod hranici 50 sekund. Žádné potíže neměla ani Stewartová a opět se dostala o setinu pod hranici 11 sekund.

Isinbajevové dokonce k vítězství stačil jediný pokus na základní výšce 465 centimetrů. Když její dnes jediná soupeřka a krajanka Světlana Feofanovová skočila jen o deset centimetrů méně, ruská světová rekordmanka závod v podmračeném počasí nad Paříži ukončila.

K tomu, aby adepti splnili podmínky výhry, musí ještě triumfovat na mítincích v Curychu 28. srpna a v Bruselu o týden později 4. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články