Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bolt na rekordy nemyslí, prioritou je triumf na MS

Monako - Jamajský atlet Usain Bolt nepočítá s tím, že by v letošní sezoně vylepšil svůj světový rekord v běhu na 100 metrů. Spokojený by prý slavný Jamajčan byl s výkonem pod 9,70, kterým se v historii může vedle něho pochlubit už jen Američan Tyson Gay. Důležitější pro něj bude nezranit se a na přelomu srpna a září obhájit oba individuální sprinterské tituly na mistrovství světa v Tegu.

"Kvůli zraněním a potížím se zády jsem byl v přípravě trochu pozadu. Teď se pokouším dostat do co nejlepší formy," řekl čtyřiadvacetiletý Bolt v Monaku, kde ho dnes večer na mítinku Diamantové ligy čeká poslední start na stovce před šampionátem v Jižní Koreji. V Monaku by rád překonal Powellův rekord mítinku 9,82 sekundy. Za týden ve Stockholmu poběží dvoustovku.

Je přesvědčen o tom, že letos se mu nepodaří překonat rekordní čas 9,58 sekundy na stovce, který zaběhl na předloňském MS v Berlíně. "Samozřejmě, každý to ode mne očekává. Ale pro mne je prvotní na mistrovství světa vyhrát, protože v kariéře se počítají právě tahle významná vítězství. Čas nehraje roli," uvedl trojnásobný olympijský vítěz.

Letos s výkonem 9,91 sekundy zatím Boltovi patří ve světových tabulkách až sedmé místo. Pořadí stometrového sprintu vede jeho krajan Asafa Powell (9,78). "Nejsem tam, kde bych chtěl být. Zlepšuje se to, ale k času 9,58 mám pořádně daleko," uznal Bolt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články